Forum

Klasik asp ve soru ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Klasik asp ve soru ve şık tasarımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
425 Görüntüleme
(@EnesHarun)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Klasik ASP ile hazırladığım sayfada şöyle bir yapı var : 

Ekranda ortada soru 1 gözüküyor ve altında sonraki soru diye bir buton ve onun yanında da testi bitir diye bir buton var ve ekranın sağında örneğin 20 soruluk bir a,b,c,d seçenekleri soru 1 deyken 1. sorunun şıkkına tıkladığında seçili şıkkın rengini değiştirebiliyorum. soru ikiye geçtiğimde seçili şıkların kalmasını istiyorum ve hangi soruda isem o soruya ait cevap şıkları aktif olsun ve diğer soruların şıkları pasif olsun istiyorum. Testi bitir dediğimde de sorularıd değerlendirecek.

Ben Cevap şıkkına tıkladığımda veritabanına cevabı kaydebilsem istediğim çou şeyi yapabileceğim sanırım ama nasıl yapacağımı bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?

 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/11/2015 14:44

(@YavuzCingoz)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Bence sonraki soruya geçildiğinde kaydetmemelisin. Kullanıcı geri dönüp verdiği cevabı değiştirdiğinde gereksiz bir çabaya girmiş olursun. JQuery UI nesnesini incelersen işine yarayacak pek çok form nesnesi bulabilirsin. bence soruları farklı div nesneleri içinde tutup, geçiş yaptıkça göstermelisin. Kayıt işlemi için de AJAX yapısını tavsiye ederim. Sayfayı PostBack yapmadan kaydedebilir, sonucu ekranda gösterebilirsin. 

 
Gönderildi : 16/11/2015 21:32

Paylaş: