Forum

C# Usb Aygıt - Kame...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

C# Usb Aygıt - Kamera'nın Butonuna Basıldığında Olayı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
495 Görüntüleme
(@EvrenDOGAN)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

C# bir projede ağız içi Kamera ile entegrasyon yapmam gerekiyor. Kameradan görüntü almak ve işlemek konusunda sıkıntı yok. Fakat gel gelelim kameranın üstündeki görüntü almayı saplayan snap tuşu hiç bir evente düşmüyor. Cihaz usb p&p çalışıyor. Usb sniffer ile gelen verileri izlediğimde  4byte lık bi data() geliyor.  Requet type bulk or interrupt şeklinde. Gelen Raw data ise "02 01 00 01". Usb portundan bulk data okumayı araştırdım ama kaynaklar çok kıt. c# serialport olaylarını inceledim. Portları listelettiğimde bir port dönüyor(COM3) onunda benimle bir alakası yok. c#ta bütün eventları yakalamak için WndProc kullandım, detaylıca uğraştım. Ben tuşa bastığımda bir hareket yok, hiç bir şekilde düşmüyor. Ne yapıcam bu tuşu nasıl yakalayacam mantıklı bir yöntem tavsiye edebilirseniz memnun olurum. Usb'den gelen veriyi okusam yine halletcem ama oda sıkıntılı başka kamera olduğunda onuda manuel kontol etmem gerekcek, ektra kod güncellemesi falan. Halletcem dediysem veri okumayla ilgilide pek yol katedemedim. libusbdotnet kullandım. libusb driver kullanmadan device'ı görmüyor falan. Sıkıntılı müşteriye kurulumu entegrasyonu çetrefilli olacak. 

Not: Tuş çalışmıyor mu diye düşünmeyin. Amcap programında bastığımda görüntü yakalıyor. Amcap'in source code'unu buldum. C++'mış oda. Artık olmadı çalıştıramasamda onun source code'unu inceleyeceğim. 

Yardımlarınızı bekliyorum. 

 
Gönderildi : 12/10/2013 16:09

(@kenanilgun)
Gönderiler: 544
Üye
 

Merhaba,

Bu konu biraz daha cihaz yapısı ile ilgili bir soru olduğu için net olarak cevap verileceğini düşünmüyorum. Burada tam olarak elektronik parçanın çalışma yapısını bilmek gerekir. Ne tür bir yapıda ve ne tür bağlantılar ile nasıl tepkiler verdiğini de öğrenmek gerekir. Bu arada bu konu ile ilgili cihazı üreten firmadan destek aldınız mı ? 

 
Gönderildi : 04/11/2013 19:26

Paylaş: