Forum

C# ile web sayfasın...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

C# ile web sayfasından kullanıcı bilgisayarı ile ilgili bileşen bilgilerini almak.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
486 Görüntüleme
(@veliture)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.

Asp ile yazmış olduğum b2b uygulamamız var.Fakat bu uygulamanın kullanıcı bilgisayarlarına özel olmasını istiyorum.

C# ile web browser yapıp.Cpuid mac adresi gibi değerleri asp sayfama gönderip veritabanında kayıtlı olup olmadığını kontrol edip ona göre çalıştırıyorum.

 Fakat sormak istediğim c# ile bir websayfası oluşturup kullanıcı bilgisayarının cpuid ve mac adresi gibi değerleri alabilirmiyim?(Bunu asp ile yapamıyoruz.)

Bu değerleri almak mümkün ise <!--#include file="test.aspx"--> gibi include edip değerleri asp sayfasında kullanabilirmiyim ? 

 
Gönderildi : 04/10/2013 20:41

(@kenanilgun)
Gönderiler: 544
Üye
 

Merhaba,

Bu konuyu daha öncede bir arkadaşımız farlı bir şekilde dile getirmişti ve cevabım o konuya bu işin sadece ActiveX ile yapılabileceğinden bahsetmiştim. Buda farklı browserlarda sorun olacağından ufak bir program yardımı ile webbrowser ile yapmasını tavsiye etmiştim. Fakat burada şöyle bir konu doğuyor yapılan ufak program webbrowserdan bilgi göndermemesi lazım aksi takdirde sniff edilerek kırılabilir. Crypto işlemi gerçekleştirilerek tcp veya veritabanına veyahutta bir webservis ile yapılabilir. Burada ki sorun olacak tek bir nokta sniff edilerek kontrol sağlayan metodunuza erişilmesi olacaktır.

 
Gönderildi : 05/10/2013 03:20

Paylaş: