Forum

IIS Warm-Up - Siten...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IIS Warm-Up - Sitenin ilk açılışı çok yavaş

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,034 Görüntüleme
(@emre_ugur)
Gönderiler: 41
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 
Kendi serverımızda (Windows 2008 32Bit) normal çalısan uygulamam Windows 2008 R2 64Bit yüklü serverda ilk yüklenim esnasında çok yavaş açılıyor. İnternetten biraz araştırdığımda Application Initialization Module ile bu sorunun aşılabildiği gibi yazılar var ama sonuç alamadım. Kurulum vs yaptım ama çalışmıyor. Anlatılanları da çok anlamadım.Bu warm-up sorununu daha kolay çözebileceğim bir yol var mı? Ya da .net ile yazdığım bu uygulamayı bu serverda IIS dışında yayınlayabileceğim düzgün çalışan bir publish uygulaması var mı?
 
Gönderildi : 22/08/2012 17:10

(@yilmazbarcin)
Gönderiler: 315
Illustrious Member
 

merhaba,

iki farklı çözüm uygulayabilirsiniz, birincisi 64bit işletim sistemi yüklü sunucunuzda Application Pools'tan yabaş acılan sitenizin Pool'unu listenizden seçerek sağ taraftan Actions Panel'den Advanced Settings'e girerek Enable 32-bit Applications seçeneğini True yapabilirsiniz.

diğer çözüm http://www.iis.net/download/ApplicationInitialization  linkinden IIS 7.x için warm-up modülünü yükleyerek etkinleştirebilirsiniz. Hazırlayacağınız bir startup.aspx yada html sayfasını bu esnada kullanabilirsiniz.  Warmp-up oldukça basit bir modül, modülü yükledikten sonra sitenizin içine girerek bu eklentiyi açarak startup sayfasını ekleyebilirsiniz. Tam olarak nerede takıldığınızı belirtebilirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

 
Gönderildi : 23/08/2012 14:27

Paylaş: