Forum

Asp.Net ile ekran g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Asp.Net ile ekran görüntüsü(dışarıdan)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
353 Görüntüleme
(@SelimYilmaz)
Gönderiler: 82
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hazırladığım projede farklı bir siteden konumu sabit bir alanı resim vb. şekilde web sayfasında göstermeye uğraşıyorum.Ancak div iframe gibi özelliklerle yapılabilecek birşey değil.

Örnek vermek gerekirse bu sitenin head kısmındaki Çözüm Park logosu+sloganı+menünün ajandaya kadar olan kısmını yaklaşık 500 px * 150 px civarı bir alanı alıntılamaya çalısıyorum. sadece belirli bir kareyi almam gerektiğinden aklıma 2 yöntem üzerinde düşünmek geldi ama bilgisi olan arkadaşların fikrini almak istedim. performans ve pratiklik açısından hangisi daha uygun olur (veya farklı bir fikriniz varsa.

1- kodla ilgili siteye bağlanıp resim araçlarıyla sitenin ilgili koordinatlarını bir kaç dakika aralıklarla fotoğraflayıp güncellemek.

2- sayfa içerisine bir browser yerleştirip browserın büyüklüğünü ilgili alana eşitleyip koordinatlara göre yerleştirmek.

benim aklıma gelen bunlar. fikirlerinizi bekliyorum..

 
Gönderildi : 29/02/2012 23:03

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

2. seçeneğiniz capture web part mantığı ile aynı. İlk koordinat yakalamada karşı sitenin değişimi sizi yanıltır. 2. de ise koddan yakalayacağınızdan içerik nereye giderse gitsin sorun çıkarmayacaktır.

 
Gönderildi : 23/04/2012 01:44

Paylaş: