Forum

Vb.net data set ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vb.net data set üzerinde yapılan değişiklikler...

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
368 Görüntüleme
Mehmet
(@mehmetikiz)
Gönderiler: 442
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Vb.Net 2010 kullanıyorum. Accses veritabanı kullarak program yazmaya çalışıyorum. Veri kaynaklarından veritabanını göstererek dataset oluşturdum. her şey iyi başladı. programda da ilerledim epeyce. Fakat sonra accses veri tabanında alanlara bir kaç ekleme ve değişiklik yaptım. ve yine veri tabanı sihirbaz ile ayarla bölümünden gerekli güncellemeleri yaptım. fakat programı çalışrdığımda silmiş olduğum alanları sorguluyor. data gridview de data sete eklediğim yeni alanları göremiyorum. zaten program hata veriyor (eksik alan adı...  yok gibi) fakat data grid in sağ köşedeki veriyi ön izle tuşuna bastığımda yeni eklediğim alanları yani data setin son halini görebiliyorum. sonucta programı çalıştırdığımda hata veriyor eski alanları arıyor veya yeni eklediğim alanları göremiyorum. data seti komple silip yeniden yüklediğim halde düzelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 20/01/2012 06:37

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Mrb,

İlgili dataset'i i yeniden uluşturup denediniz mi ? dataset'in seması güncellemesi için code tarafında güncelleme gerekebiliyor ? 

 
Gönderildi : 24/01/2012 01:47

(@aykutyilmaz)
Gönderiler: 13
Eminent Member
 

Hocam yazdığın code örneğini yollarsan yardımcı olabilirim. Ayrıca Visual Basic değilde c# kullanmanı tavsiye ederim. çok daha geniş kapsamlı projeler oluşturabilirsin. dataset ten kaynaklanan bir problem değil gibi seninki. datatable ın yanlış .Sen bi code örneğini yolla düzeltip açıklamalarıyla yollarım sana.

 
Gönderildi : 24/01/2012 12:25

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member

Mehmet
(@mehmetikiz)
Gönderiler: 442
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler...

 
Gönderildi : 09/02/2012 20:02

Paylaş: