Forum

Cyrstal Report Sql ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cyrstal Report Sql database bağlantı sorunu.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
458 Görüntüleme
(@ismailDemirayak)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Cyrstal report üzerinde sql veritabanımızda bulunan databeselerimize baglantı kurarak rapor dizaynı yapmaktayız fakat bir databese bağlanamamaktayız çünkü sql imizin içine girdiğimizde bu isimde bir database olmadığını görmekteyim ne cyrstal reportda nede sql server üzerinde bu databesi bulamıyorum.

Şu an diceksiniz nerden biliyorsunuz böyle bir databese oldugunu dış firma kaynaklı yaptırılan bir rapor bu database üzerinden veri almakta raporu cyrstal report üzerinden açtıgımda bu databesi ve table görebiliyorum ama halihazırda sistem üzerinde çalışan bu raporu cyrstal üzerinden çalıştıramıyorum databese bulunamadı hatası alıyorum keza baştan bir rapor dizaynı için bu databese baglanmak istediğimde yine databese bulunamadı hatası alıyorum sonuç olarak halihazırda bu databese üzerinden çalışan bir raporumuz olmasına rağmen ne cyrstal üzerinden nede olması gerektiği yerde sql server üzerinden bu database ulaşamıyoruz.

İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 14/01/2012 16:21

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Mrb,

Rapor run edince çalışıyor fakat sql server'da bu raporun datasource'sinde yazan database yok  mu  ? peki rapor'un datasource sinde başka database server'tanımlı olabilir sizin baktığınız db server'da o db yok ise ? yani rapor'dan db yi görebiliyom ama sql server'dan o db yi göremiyorum durumları ya farklı bi sql servar'dan bağlanıyordur yada sizin o db yi görmeye yetkiniz olmayabilir ?

 
Gönderildi : 18/01/2012 00:57

(@ismailDemirayak)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Gökhan Bey teşekkürler;

     Hali hazırda farklı bir sql server bulundurmamaktayız fakat yetki hakkında söyledikleriniz doğru olabilir yetki ile ilgili neler yapabiliriz database bağlantısı için yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

 
Gönderildi : 18/01/2012 21:54

Paylaş: