Aynı olan kayıtları...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Aynı olan kayıtları listeleyerek seçim yapmak?  

  RSS
leo57
(@leo57)
Üye

Mrb Arkadaşlar,
Benim bir konuda yardıma ihtiyacım var.Örneğin tablo1 adında bir tablom var. (unvan,adres,sehir,ilce.vs.vs..) kolonlar var.

Ben combobox'a unvan'ı yazıp enter'a bastığımda veya tab tuşu ile diğer textbox'lara geçerken combobox'a yazmış olduğum unvan 1 tane varsa o textlere dolacak ama kayıt birden fazla ise o kayıt form5 teki datagridview'de liste halinde açılsın ve ben hangi adres,il,ilçe deki kaydı seçmek istersem onu seçeceğim.


Aşağıdaki şekilde bir sorgu yazarak denedim fakat yapamadım. bu sorguda çalıştırıp enter'e tıkladığım zaman form5 açılıyor form5 teki datagridview'e bütün veriler geliyor. oysa ben sadece aynı olanların gelmesini istiyorum.



cmd = New OleDbCommand
cmd.Connection = cn
cmd.CommandText = "SELECT COUNT(*) FROM FIRMALAR WHERE UNVAN='" & txtfirmaünvan.Text & "'"


If cn.State = ConnectionState.Closed Then
cn.Open()
End If


If cmd.ExecuteScalar = 1 Then
cmd.CommandText = "Select * FROM FIRMALAR WHERE UNVAN='" & txtfirmaünvan.SelectedValue.ToString & "'"
adap = New OleDbDataAdapter(cmd)
tablo = New DataTable
adap.Fill(tablo)


Dim oku As OleDbDataReader = cmd.ExecuteReader
Do While oku.Read


txtfirmaid.Text = oku("FIRMA_ID").ToString
txtfirmaünvan.Text = oku("UNVAN").ToString
txtyetkili.Text = oku("YETKILI").ToString
txtadres.Text = oku("ADRES").ToString
txtsehir.Text = oku("SEHIR").ToString
txtilce.Text = oku("ILCE").ToString
txttel1.Text = oku("TEL1").ToString
txttel2.Text = oku("TEL2").ToString
txtfaks.Text = oku("FAKS").ToString
txtmail.Text = oku("MAIL").ToString
txtvd.Text = oku("VD").ToString
txtvno.Text = oku("VNO").ToString
txtürünadi.Focus()
Loop
cn.Close()


Else


If cmd.ExecuteScalar > 1 Then


Form5.Show()


Form5.DataGridView1.DataSource = tablo
End If
End If
End If


 VB.NET 2010 / SQL SERVER 2008


Yardımcı olan arkadaşlara Şimdiden Tşk.

Alıntı
Gönderildi : 04/11/2010 15:33
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba formunuzun resmini post üzerine eklerseniz sevinirim.Burada tam tarif ederseniz daha anlaşılır ve geri dönüşü kolay olacaktır.


Saygılarımla.

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/11/2010 19:17
leo57
(@leo57)
Üye

Mrb.firmalar form umu buraya eklemek istedim ama dosya ekle yi bulamıyorum?:)

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/11/2010 19:46
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Resmini çekip upload ederek aupload ettiğiniz linkten ekleyebilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/11/2010 23:34
leo57
(@leo57)
Üye

Arkadaşlar Mrb,


Konu çözüme ulaşmıştır. Rıza SAHAN ilginiz için size çok tşk.ederim.


Aşağıdaki gibi bir sorgu yapıp daha sonra sorguyu datatable doldurup  ıf li döngüler ile kontrol ettirerek çözüme ulaştım.


Tekrar tşk.


Syg.


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/11/2010 19:39
Paylaş: