Forum

Relational Database...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Relational Database Yardımlarınız ?

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
382 Görüntüleme
(@AyhanTopaloglu)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba Relational Database yeni yazılım oluşturmak içinmi kullanılır.. Yoksa olan veri tabanları kullanılarak sadece


raporlama vb gibi işlemler mi yapılır. Relational Database hakkında bilgisi olan arkadaşlar buradan bana yardımcı olurlar ise sevinirim.


Şimdiden teşekkürler .

 
Gönderildi : 11/11/2010 15:43

(@ilkertutu)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba 

Sorunuz "veritabanı ne işe yarar?" şeklinde mi yoksa "ilişkisel, hiyerarşik, flat file vb farklı veritabanlarının farkları nedir?" şeklinde mi yorumlanmalı? Daha açık yazabilir misiniz? 

 
Gönderildi : 11/11/2010 15:50

(@AyhanTopaloglu)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

"ilişkisel, hiyerarşik, flat file vb farklı veritabanlarının farkları nedir.. Demek daha doğru ve adrese teslim olcaktır.

 
Gönderildi : 11/11/2010 16:42

(@ilkertutu)
Gönderiler: 63
Trusted Member
 

Merhaba

 

Tüm veritabanlarının ortak amacı "veriyi depolamak". Bu özellikleri itibariyle ilişkisel veritabanlarının kullanım alanları diğer veritabanlarından farklı değil.

Bir veritabanının ilişkisel, hiyerarşik veya flat file tipinde olması, her tipin beraberinde getirdiği avantajlar ve dezavantajlardan dolayı tercihi etkiliyor. Teknolojinin tarihsel gelişimi de elbette önemli. Günümüzde yeni geliştirilen pek çok yazılımda esneklikleri nedeniyle ilişkisel veritabanları (SQL, Oracle vb) kullanıldığını görüyoruz. Bunun yanısıra eski sayılabilecek mainframe sistemlerinde kullanılan hiyerarşik veritabanları veya loglama için kullanılan düz metin ortamlar var.

 
Gönderildi : 20/11/2010 21:03

Paylaş: