Forum

ERP projesinde Mysq...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ERP projesinde Mysql Kullanılırmı?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
409 Görüntüleme
(@MahirTalan)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;


Tam manası ile erp denilemez ama kullanıcı sayısı ve işin genişliyebilirligi açık bir proje de mySql kullanmak problem yaratırmı. Ms sql lisans fiyatları ortada. Şuanda hazırda 70-80 kullanıcılarımız var merkezde yaklaşık 30 bayilerde işin içine girince 70-80 ciavarı kullanıcı sayısına ulaşılıyor. C# ile yazdıgımız böyle bir projemiz var ama şuanda Ms sql de mySql e taşımak istiyoruz. Sakıncaları varmıdır tavsiye edermisiniz. yoksa ver kardeşiim parasını Ms Sql demi kalsın dersiniz.


Beni bu konuda bilgilendirirseniz ve özellikle teçrüblerinizi paylaşırsanız sevinirim.


Saygılarımla...

 
Gönderildi : 26/01/2010 13:41

(@omeralbayrak)
Gönderiler: 203
Estimable Member
 

Merhaba;

Projede önemli olan kodların ne kadar optimize ve standart olarak yazıldığı ile alakalı.tabi ki MSSQL ile MySQL arasında farklılıklar olacaktır. Özellikle MSSQL in enterprise seviyesinde ürünleri mevcut (Express hariç).  MySQL community server ücretsiz olarak vermete. genelde MySQL web uygulamaları ve web servislerinde yoğun olarak kullanılmakta. ancak desktop uygulamalarında da kullanılmakta. Burada önemli olan C# ta yazdığınız kodun MySQL ile doğru ve çabuk iletişime geçmiş olması. Özellikle MySQL server tarafında yapılacak ayarların önemi mevcuttur. MSSQL in avantajı kendi ürünleri olduğu için aralarındaki iletişim ve birlikte çalışılabilirlik açıısından üstünlüğü var.ancak söylemiş olduğunuz projede doğru yazılmış kodlarla MySQL in bunun altından kalkacağını düşünüyorum.

Birde MySQL son tercihiniz mi yoksa araştırıyormusunuz? zira MySQL ile birlikte PostgreSQL i de bir düşünün derim.zira.sağlam yapı ve performans olarak üstünlükleri mevcuttur. 

 
Gönderildi : 26/01/2010 13:59

Paylaş: