Folder Redirection (Klasör Yönlendirme): Windows ortamında kullanıcı klasörlerini (Belgeler, Masaüstü, Başlat Menüsü vb.) yerel bilgisayar yerine bir sunucu veya ağ konumuna yönlendirme yöntemidir. Bu sayede kullanıcı verileri merkezi olarak yedeklenir, profil boyutu küçülür ve farklı cihazlardan erişim kolaylaşır.
Forum
Bildirimler
Hepsini Temizle
Windows Server
3
Yazılar
2
Üyeler
0
Reactions
1,353
Görüntüleme
Konu başlatıcı
Merhaba Arkadaşlar,
İşletmemiz içerisinde kullanıcılar "Roaming File" servisini kullanıyor. Böylelikle masaüstü ve belgelerim klasöründeki dosyaları server üzerinde bulunan kendi kullanıcı adına yazıyor. Bir süre sonra personele belirtmemize rağmen masaüstü ve belgelerim klasörünü nitelikli kullanamadıkları için server da aşırı dosya ve yedekleme yapılırken ağırlaşmalara sebep oldu. Bu birincisiydi, ikinci durum ise örneğin ETA da bir excel dosyasını export ettiklerinde o esnada bağlantı koptuysa "masaüstü öğelerine erişilemiyor" hatası alıyoruz bu nedenle oturumu kapatıp yeniden açıp işleme devam etme zorunluluğu doğuyor.
Bu durumlara istinaden Roaming File servisini nasıl iptal edebilirim? Kullanıcılar masaüstü ve belgelerim de herhangi bir veri kaybı yaşarlar mı? Disable ettiğimiz taktirde ne tarz sürprizler yaşarım?
Teşekkürler.
Gönderildi : 17/11/2020 15:51
Merhaba,
Folder Redirection var mı? Neden soruyorum network gitse bile roaming mantığında sorun yaşamazsınız çünkü dosyaları login olurken sunucudan alır local' e yazar, sonra log off olurken en güncel dosyası sunucuya yazar.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Gönderildi : 17/11/2020 16:04
Sorunuza gelecek olursak, dosyaların eşit olup olmadığını ne yazık ki anlayamazsınız, yani eğer böyle sorunlar var ise yani sunucu ile local profil arasında mutlaka farklar olabilir, ama başka bir çözüm yok gibi, bunun için dönüş yapın ama file server verileri dursun, dosyası eksik diyen elle oradan alabilir.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Gönderildi : 17/11/2020 16:05
