Forum
Merhaba,
365 üzerinde mevcut kullanıcılarımız var. ortama bir dc kurulumu yapıp aynı upn ile kullanıcı açtım, proxyadress e de adresi girdim. Connect kurulumunda userPrincipalName ile eşleştirmeyi seçtim. ama sync başladıktan sonra 365 te [email protected] dc de sefaarslanfirmaadi.com olmasına rağmen sync sonrası 365 e sefaarslan7338@onmicrosoft hesabı açıyor mevcut hesap ile eşleştiremiyor. Bununla ilgili çok fazla kaynak bulamadım ama gördüklerime göre ImmutableId ile eşleştirmem gerekiyor ama dc deki kullanıcı 365 te onmicrosoft hesabı ile eşleştiği için oda sorun yaratıyor ve çok fazla kullanıcı var bu işlem biraz zor olacaktır. Yanlış yaptığım yada yapmadığım bir adım mı var bilemedim sizlere danışmak istedim.
https://www.cozumpark.com/community/microsoft_cloud-44/ms-azureden-local-active-directorye-user-transferi/
https://www.cozumpark.com/office-365-veya-azure-ad-zerinde-soft-match-smtp-hard-match-immutableid-ile-kullan-c-e-le-tirme-b-l-m-1/
bu makale serisi üzerinden gidin söylediğiniz şey genellikle userPrincipalName ve proxyAddresses kaynaklı yaşanır sync den önce bunlar doğru tanımlanmalı, UPN geçerli ve doğrulanmış domain olmalı, çözülmezse gerekirse immutableId değerini manuel olarak on-prem AD’de user’in ms-DS-ConsistencyGuid veya immutableID attribute’u ile eşitlenmeli.
Ama makaleden giderseniz anlayacaksınız bence.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hocam tesekkur ederim. userPrincipalName ve proxyAddresses dogru buna ragmen soft match etmedigi icin hard match yapmadan baska bir nuans varmidir diye danismak istedim. Mecburen tum kullanicilar icin once hard match yapip sonra sync baslatacgim. Tesekkur ederim
Merhaba, eğer office 365 üzerindeki hesapları AD' den önce açtın ise bunu yapmak zorundasın, senin senaryoda bu, yani önce cloud üzerinde hesap açmışsın, sonra AD ile sync etmeye çalışıyorsun, makaledeki gibi HM yapman lazım.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.