Forum

File Server'da Klas...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] File Server'da Klasör Yetkilendirme Raporu Almak

13 Yazılar
6 Üyeler
0 Reactions
23.8 K Görüntüleme
(@mehmetozcanlar)
Gönderiler: 152
Reputable Member
Konu başlatıcı

[#543895]

Merhaba, Ortamımızda Active Drictory bulunuyor. File server üzerinde, her departmanın sadece kendi klasörlerine erişebildiği ağaç yapısı mevcut. Bu ağaç yapısını raporlamak istiyoruz. Hangi klasörde hangi kullanıcıların veya grupların tanımlı olduğunu yetkilerini rapor alabileceğim bir yazılım var mıdır? Teşekkürler..

Gönderildi : 17/07/2019 10:51
(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member

Merhaba,

Aşağıdaki programı incelemenizi tavsiye ederim kullanımı son derece basit ve kullanışlıdır.

http://www.cjwdev.co.uk/Software/NtfsReports/Info.html

Ek olarak aşağıdaki postu inceleyebilirisiniz.

https://www.cozumpark.com/community/windows_server-4/file-server-permissions-report-hk/

Gönderildi : 17/07/2019 11:19
(@telat)
Gönderiler: 6
Active Member

Merhaba,

Eski bir konuyu tekrar gündeme getirmek istedim. Bu konuya alternatif olarak yeni bir şey bulan oldu mu? Ayrıca, bunlar sunucuya yüklemek için güvenli midir?

Gönderildi : 01/07/2024 08:04
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhabai Veritas data insight gibi daha güzel ürünler var ama onlar çok pahalı, ondan bu ürünler ile devam edebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 01/07/2024 13:54
(@telat)
Active Member

@hakanuzuner Teşekkür ederim ilginize.

Gönderildi : 01/07/2024 13:55
(@yilmazsimsek-2-2)
Gönderiler: 32
Eminent Member

Merhaba

Ben bu ürünü kullanıyorum. Ücretsiz sunduğu özellikleri de yetiyor. 
https://www.permissionsreporter.com/

Gönderildi : 18/07/2024 16:43
(@telat)
Active Member

Ben bu şekilde bir kod oluşturdum iyi kötü işimi gördü ihtiyacı olan olursa bunu kullanabilir.

yada yazılımdan anlayan arkadaşlar varsa geliştirme konusunda yardımcı olabilir belki ben henüz üstünde çalışmalar yapıyorum yapabildiğim kadarı ile.

csv olarak kaydediyor sonradan excel ile tablo haline çevirip gerekli kontrollerimi sağlıyorum.

# Kök klasör yolunu ve çıktı dosyası yolunu tanımlayın
$rootFolderPath = "D:\Files\"  # Buraya izinlerini almak istediğiniz kök klasörün yolunu yazın
$outputPath = "C:\Yetkiler\Comm.csv"  # Çıktı dosyasının kaydedileceği yolu buraya yazın
$maxDepth = 1  # Maksimum derinlik seviyesini tanımlayın

# Klasör ve alt klasörlerin izinlerini alacak bir fonksiyon tanımlayın
function Get-FolderPermissions {
    param (
        [string]$folderPath
    )

$acl = Get-Acl -Path $folderPath
    $acl.Access | ForEach-Object {
        [PSCustomObject]@{
            FolderPath         = $folderPath
            IdentityReference  = $_.IdentityReference
            FileSystemRights   = $_.FileSystemRights
            AccessControlType  = $_.AccessControlType
            InheritanceFlags   = $_.InheritanceFlags
            PropagationFlags   = $_.PropagationFlags
        }
    }
}

# Alt klasörlerin izinlerini almak için yardımcı bir fonksiyon tanımlayın
function Get-ChildFolderPermissions {
    param (
        [string]$folderPath,
        [int]$currentDepth
    )

# Mevcut klasörün izinlerini al
    $permissions = Get-FolderPermissions -folderPath $folderPath

# Eğer mevcut derinlik maksimum derinlikten küçükse, alt klasörlerin izinlerini de al
    if ($currentDepth -lt $maxDepth) {
        $childItems = Get-ChildItem -Path $folderPath -Directory
        foreach ($item in $childItems) {
            $permissions += Get-ChildFolderPermissions -folderPath $item.FullName -currentDepth ($currentDepth + 1)
        }
    }

return $permissions
}

# Belirtilen kök klasörden başlayarak tüm izinleri topla
$allPermissions = Get-ChildFolderPermissions -folderPath $rootFolderPath -currentDepth 0

# Tüm izinleri CSV dosyasına kaydedin
$allPermissions | Export-Csv -Path $outputPath -NoTypeInformation -Delimiter "`;"

Write-Host "İzin raporu oluşturuldu: $outputPath"

Gönderildi : 19/07/2024 07:51
(@telat)
Active Member

Merhaba

uzun bir emekten sonra kendi programı mı yapma kararı almıştım ve hemen hemen sonlarına geldim sizlerinde fikirlerini almak istedim yaptığım ilk yazılım olacak bu benim için.

Uygulama ismi 
Folder Report
arama veya tltfolder sitesinden ulaşılabilir.

Bu ileti 7 ay önce Telat Sendinç tarafından düzenlendi
Bu ileti 7 ay önce ibrahim yildiz tarafından düzenlendi

Gönderildi : 16/03/2026 14:00
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Normal de link üzerinden reklam forumda yasak ama sanırım bu seferlik konunun geçmişine de uygunluğundan kabul edilebilir Hakan abi değerlendirecektir. Belki ne olduğu ve sitesine dair text olarak düzenleme daha mantıklı olabilir.

Benim önerim ise bunu github üzerinde yapmanız olur ve globale açmanız. Bağış üzerinden ilerlenebilir. Hatta açık kaynak yaparsanız zamanla çok ileri de evrilebilir.
Normalde bu işi yeteri kadar gören pek güncellenmese de free tool'lar var bu konuda çoğunun ismi geçmiş. Bu bence süreğen bir iş değil, o kadar sık ihtiyaç olmuyor kobilerde, sizin sık ihtiyacınız oluyorsa bence biraz öznel bir durumdur. Kimin aynı süreğen ihtiyacı olur sorusu doğar. Bu kapsamı da içeren işleri detaylı yöneten kurumlar için ise yukarıda Hakan abinin dediği gibi Veritas, Manageengine gibi ürünleri zaten almış oluyorlar bu süreçte o dahil de halledilmiş oluyor. Yani xls raporu her durumda çok ihtiyaç olmayabiliyor. Yada çıkarttığımız raporu o iş, duruma göre kendimize göre düzenliyoruz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 16/03/2026 22:15
(@telat)
Active Member

@ibrahimyildiz 
Görüşeleriniz için teşekkür ederim reklama gireceğini bilmiyordum.

Gönderildi : 16/03/2026 23:01
(@telat)
Active Member

kaldıramıyormuşum yöneticiler bu konuda yardımcı olursa site linkin kaldırma konusunda.

reklam amaçlı yapmamıştım fikir almak için yapmıştım dediğim gibi ilk defa bir uygulama yaptım site yaptım vs. 2 yıla yakın bir emek verdim fikir almak için yapmıştım.

Gönderildi : 16/03/2026 23:03
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Düzenledim dostum 🙂 sorun değil. Sen arama motoru kayıtlarını yaparsın artık.
Eline sağlık, biraz inceledim tekrar bakacağım.
Dediğim gibi github ve bağış konusunu düşün, emeğinin zayi olmasını istemem.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 16/03/2026 23:50
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Selamlar, elinize sağlık. Bence çok güzel bir iş çıkarmışsın ancak sürdürebilir olur mu bilemiyorum, yani malum ben çok eksiyim sektörde, bu tür işlerin en önemli kısmı geliştirme, sürekli güncel OS, av, edr ürünleri ile entegrasyon, dosya sistemleri, sorun çıkması durumunda geri bildirimlere dönmek vs. Özetle yanlış anlama ama 50, 100 usd para verip bunu yapmak bana daha mantıklı geliyor.

Link konusuna gelince neden kaldırıyoruz? Sonuçta seni tanımıyoruz, bu link ve uygulama içerisine bir şey koymuş olabilirsin, ondan global üreticilerin dışında bu tür kişisel program vs konuda biz önceleri çok motiveydik, ancak ne yazık ki kötü niyetli kişiler bundan faydalandığı ve sonra zarar gören insanlar bu link ÇözümPark' da paylaşıldı gibi geri bildirimler alınca artık daha dikkatli davranıyoruz.

Tekrar emeğine sağlık.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 17/03/2026 10:49
Paylaş: