Forum

File server migrati...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

File server migration hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
445 Görüntüleme
 suat
(@suat)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


Domainde bir win2003 enterprise edition file serverım var, disk uzerinde paylasılmıs ve security izinleri ayarlanmış klasorler var. File serverı degistirmek istiyorum ve yeni serverımın diskine security izinleri ile beraber klasorleri kopyalamak amacım. Yeni server da domainde. İlgili makaleyi okudum, xcopy  ve robocopy ile denedim ama, maalesef yeni serverda atıyorum f:\hedef  diye klasorum varsa ve bunun icine eski file serverdaki butun klasorleri dosyaları atarken  hedef klasörünün security izinleri neyse aynen bunlar geciyor kopyaladıgım klasorlere. Yani source serverdaki klasor ve dosyalar security izinleri ile gelmiyor. Makaledeki komutları aynen deniyorum. Ama olmuyor. Acaba atladığım bir püf nokta mı var cozemedim dogrusu, yardımınıza ihtiyacım var.


 

 
Gönderildi : 06/05/2009 02:58

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


kaynak server üzerinden ntbackup ile dosyalarınız yedekleyip, hedef servera ntbackup ile yedekten geri dönüş yaparak çözüm bulabilirsiniz.


ntbackup kimlik bilgilerini ve güvenlik izinlerini de taşıyabilmektedir. Yanlız technet üzerinde bir dipnot vardır ki OS nin versiyonu ve sürümü farklı ise problem yaşayabileceğinizi söylemektedir.


Aynı ise bir problem olmayacaktır.


Diğer dikkat edilecek konu ise EFS ile korunan dosyalarınız varsa sertifikanın ayrıca export - import edilmesidir.

 
Gönderildi : 06/05/2009 03:50

Paylaş: