Forum

Domaindeki server d...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domaindeki server değişimi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
499 Görüntüleme
(@goktan)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Şu anda bir sistemde 2003 SERVER DC olarak calısyor. Buna server1 diyorum. Uzerinde domaindeki diger userların ulastıgı folderları turan bir disk var. Hardware yapılarındaki guc farkı nedeniyle şunları yapmak istiyorum:


server1 e additional DC olacak server2 yi kurucam. sonra server2 yi PDC yapıcam, server1 additional olacak. Kulalnıcların makinesinde şu anda PDC nin isminden hareketle map edilmis klasorler var, bu yuzden server1 ve server2 nin isimlerini degistirip tam tersi yapıcam


Yani server1 in adı server2, server2 nin adı server1 olacak.


En sonunda da eski PDC deki diski alıp yeni PDC ye takıcam ve kullanıcıların diskteki folderlar icin ACL si degismesin eskisi gibi ulassınlar istiyorum.


soru1. Disk takmadan hemen onceki duruma gelmem icin ozel bir tavsiyeniz dikkat etmem gereken birsey var mı, belirtmek istediginiz?


soru2. serverları tamamen ayarladıktan sonra Diski eski PDC den yeni PDC takınca ACL ler aynen kalırmı. Bunun icin ayar yapmam gerekirmi?


 

 
Gönderildi : 19/04/2009 17:11

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Bana sorarsanız mapleri değiştirmeniz daha mantıklı geliyor. Siz sadece mapten dolayı bu isim değişikliğini yapacaksanız bence yapmayın mapleri güncelleyin. Mapleri gpo ile de kaldırıp güncelleyebilirsiniz.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 19/04/2009 18:28

Paylaş: