Forum

Windows 2003 Server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2003 Server DHCP yerine SonicWall DHCP

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
435 Görüntüleme
(@SinanTenekeci)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Domain deki bilgisayarlarımız Windows 2003 Server'dan IP'leri DHCP otomatik olarak almakta. Ama son zamanlarda bu konuda çok fazla sorun yaşar olduk, clientlar otomatik IP alamaz duruma geldiler ve IP çakışmaları meydana geliyor. Geçici olarak manuel IP vermek zorunda kalıyoruz. Windows 2003 Server'ın DHCP hizmetini devre dışı bırakıp, sistemimize yeni dahil edilen SonicWall cihazının DHCP hizmetini aktif hale getirmeye karar verdik. 2003 Server'ın DHCP hizmetini nasıl devre dışı bırakabiliriz? Şimdiden çok teşekkürler...

 
Gönderildi : 17/04/2009 14:30

(@huseyinbagdadioglu)
Gönderiler: 177
Estimable Member
 

Merhaba ,


DHCP yönetim panelini açıp servisi durdurun. Daha sonra Control Panel\ Add or Remove Programs butonuna çift tıklayalayın \Add/Remove Windows Components butonuna tıklayalın  gelen ekranda  Dynamic Host Configuration Protocol ( DHCP ) servisinin seçilmiş olduğunuz göreceksiniz. Servisi devre dışı bırakmak için işaretli kutucuğu boşaltın. Daha Sonra oke ile ekranı kapatın DCHP Servisinizi kapatmış olursunuz.


Ama madem AD servisini ortamda çalışıyor. Benim görüşüm kesinlikle Server 2003 işletim sisteminin DHCP servisini kullanılmasından yanadır.


Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 17/04/2009 14:41

(@SinanTenekeci)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Aslında bizi SonicWall'un DHCP'sini kullanmaya sevk eden şey, yukarıda da belirttiğim gibi yaşadığımız problemler. Bilgisayarların otomatik IP alamamaları ve yaşanan IP çakışmaları. SonicWall'da ise "Detect IP Conflict" diye bir seçenek mevcut, bunun sorunumuzu çözebileceğini düşündüm. Windows 2003 Server'ın DHCP'sini kullanmamız bizim için ne gibi sorunlar yaratabilir? Ayrıca mevcut DHCP ile yaşadığımız sorunların sebebi ne olabilir? Çok teşekkürler..

 
Gönderildi : 17/04/2009 15:16

(@huseyinbagdadioglu)
Gönderiler: 177
Estimable Member
 

Server 2003 DHCP servisinizde oluşturmuş olduğunuz scopeları kontrol edip event logları okumanızı tavsiye ederim. Son olarak network ortamınızda  çalışan başka bir DHCP servisi olup olmadığını kontrol etmeniz ve kontrollerin sonucunu bizimle paylaşınızı önerebilirim.


Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 17/04/2009 16:49

Paylaş: