Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

name servers

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
460 Görüntüleme
(@AyhanGULER)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

 iç ve dış DNS sunucularına sahip bir yapımız var ve iç dns sunucularında bulunan bazı zonelar dış dnslere zone transfer ile kopyalanıyor. fakat zone transfer için "name servers" tabına hangi sunucular arasında transfer yapmak istiyorsak o sunucuların ip adresi ve fqdn bilgilerini girmemiz gerekiyor. Bunun sonucunda iç ve dış dnsler arasında zone transferi yaptığımız için dış dnsler üzerine "name servers" tabına iç dnslerin bilgilerini de girmemiz gerekiyor.dolayısıyla dışarıdan sorgu yapan bir kullanıcının iç dnslerin ip adreslerine ulaşması mümkün. zone transferini kapatmadan "name servers" tabında bulunan dns sunucularının dışarıdan yapılan sorgularda görüntülenememesi mümkün mü (dns server 2003 te)? veya zone transferini kapatarak bir şekilde transfer etmek istediğimiz zone üzerine alınan herhangi bir dns kaydının diğer sunucu üzerine de otomatik olarak alınmasını sağlayabilir miyiz? (örneğin zone transferini kapattık ve iç dns lere bir dns kaydı aldık ancak dış dns lere de elle aynı kaydı almak istemiyoruz ve iç dnste alınan bir kaydın otomatik olarak dış dnste de alınmış olmasını istiyoruz.)?

DNS Server 2008 iile berber gelen Global Query Block List özelliği ile ns kayıtlarını block list'e alabilir miyiz? Alsak bile name servers tabında bulundukları için yine de ip adresleri veya fqdn leri dışarıdaki kullanıcılar tarafından ulaşılabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim.

 Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 01/04/2009 06:51

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Yapılamaz diye biliyorum.Daha doğrusu yaptığım denemelerde böyle bir şey olmadığını gördüm.Ya "To Any Server"(Tehlikeli) ya da "Name Server" tabında yazılı olan serverlar ile zone transferi gerçekleştirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/04/2009 01:54

Paylaş: