Forum

2008 Server File Sh...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2008 Server File Sharing sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Windows 2008 standart üzerinde file server ımız var. Rastgele zamanlarda bazen 2 günde bir bazen 2 ayda bir xp clientlar server üzerindeki paylaşımlara ulaşamazken vista client lar ulaşabiliyor. Sorun yaşadığımız zaman server servisini restart etmek istediğimizde servis hang oluyor açılmıyor. Makineyi restart ettiğimizde 20-30 dakika restart olmuyor bu durumda power switch inden server ı kapayıp açıyoruz problem çözülüyor. Problem yaşarken yada sonrasında ne fileserver ın ne de dc lerin event loglarına konuyla ilgili hiçbir mesaj düşmüyor. Sistem üzerinde symantec end point security var ama disable edildiğinde de bu sorun yaşanıyor. Ethernet kartlarında da herhangi bir sorun yok server da 2 tane var ve ikisinde de aynı sorunu yaşadık. Windows Firewall da kapalı. Problem hakkında ne düşüyorsunuz?


Teşekkürler 


 


 

 
Gönderildi : 13/11/2008 00:03

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
 

Network ünüzü kontrol ettiniz mi? Network den kaynaklanan problemler buna sebebiyet verir. Diyeceksiniz ki ne alaka? Shutdown işleminden önce gelmiş olan network işlemlerine cevap veriyor olabilir. Makineyi network den çıkardıktan sonra makine de gene shutdown yada restart işlemlerinde problem yaşıyormusun?

Makineyi kapatıp, network den çıkarttın. Sonra makineyi boot edin ve restart yada shutdown işlemini yazın..Servisin hang olmasının nedeni bu olabilir.

Eğer bu ise o zaman network de birileri yada bir makine devamlı paket gönderiyor.. İzlemeniz gerecek.

 
Gönderildi : 13/11/2008 18:49

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Erdal Bey,


Network te sorun yaşadığımızı düşünmüyorum. Bu sorun yaşanırken remote desktop bağlantısı sorunsuz olarak çalışmakta herhangi gecikme bile söz konusu değil. Makinenin ağ bağlantısını koparmayı hiç denemedim ama deneyeceğim. Vista makineler bağlanabilirken xp lerin de bağlanmaması yine garip bir durum ama sorunu tekrar yaşadığımız zaman tavsiyelerinizi değerlendireceğim.


Çok Teşekkür ederim

 
Gönderildi : 14/11/2008 00:16

Paylaş: