Forum

DC Server Sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DC Server Sorunu

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
548 Görüntüleme
(@buraktrabzon)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar;

Mevcut yapıda 1 adet dc var üzerinde dhcp mevcut zamanında adc kurmak istedim dosya senkronizasyon sorunu ile karşılaştım sysvol ve netlogon klasörleri oluşmadı baya arştırdım denedim çözüm ü olmadı şuan da  ms-DFSR servisi çalışmıyor bir türlü şimdi ise DC yi komple sıfırdan kurmak istiyorum düzgün bir şekilde Mevcuttaki dc çalışıyor ama yenisi sorunsuz bir şekilde çalışır ise komple uçurcam yapıdan nasıl bir yol izlemeliyim.Yardımcı olursanız sevinirim.

 
 
Gönderildi : 29/12/2018 03:40

(@serkanates)
Gönderiler: 1271
Üye
 

Merhaba;

Yeni DC kurulumu yapacaksanız eğer, tüm istemcileri de tekrar domaine almak zorunda kalırsınız. Kaç adet istemciniz var bilmiyorum ancan tüm kullanıcı profillerini tekrar düzenlemeniz gerekir. DC olarak sorun yaşamıyorsanız DFRS servisinizin problemine odaklanın derim. 

 
Gönderildi : 29/12/2018 14:51

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Merhaba;

Yeni DC kurulumu yapacaksanız eğer, tüm istemcileri de tekrar domaine almak zorunda kalırsınız. Kaç adet istemciniz var bilmiyorum ancan tüm kullanıcı profillerini tekrar düzenlemeniz gerekir. DC olarak sorun yaşamıyorsanız DFRS servisinizin problemine odaklanın derim. 

Bende bu görüşe katılıyorum. Tek dc sorunsuz ise mevcut dfrs sorununu çözmenizde yarar var. Bu durum haricinde size iş yükü çıkacaktır.

Dc sorunsuz çalışır ise ADC kurulumunda sorun olmaz. ADC kurarken domaine alıp, domain admin ile login olup, doğru bir kurulum yaparsanız yapı büyüklüğüne göre gerekli obje ve klasörlerin oluşması kısa sürede tamamlanacaktır.

Kurulum sırasında firewall v.s. devre dışı bırakıp kurarsanız daha sağlıklı olacaktır. sonucun olumlu olduğunu görürseniz firewall ayarlarınızı ona göre düzenlersiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 31/12/2018 18:37

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

üstte belirtildiği gibi dc kurulumu ve devamındaki operasyonlar zaman alacaktır.

mevcut dc üzerinde hangi hataları alıyorsunuz ?

hataları giderip, yeni bir adc kurulumu gerçekleştirmeniz daha doğru olabilir.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/01/2019 01:06

Paylaş: