Forum

Microsoft Store sil...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Microsoft Store silinmesi hk

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
7,624 Görüntüleme
(@OkanSengur)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Şirket içerisinde kullanıcıların Microsoft Store üzerinden oyun ve uygulama indirdiğini tespit ettim. Microsoft Store Server 2012 üzerinden GPO ile aşağıda bulunan resimde belirttiğim işlemi yaptım fakat araştırdığım kadarıyla forumlarda Windows 10 Pro desteklemediğini belirtmektedir. Bizde kullanılan versiyonda 1803. Policy çalışmadığından dolayı işlemi gerçekleştiremedim.

Ek olarak farklı bir çözüm buldum. tek bir bilgisayarda, PowerShell üzerinden "PowerShell -Command "Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage" komutu ile Microsoft Store sildim. Fakat Microsoft Store üzerinden bilgisayara indirilp kullanılan uygulamalar ve oyunların silinmesi için bir çözüm bulamadım. Uygulama Bir çok pc olduğu için tek tek silmem mümkünde değil açıkcası. Bu tür problemle karşılaştınızmı? Microsoft Store silnmesi ve uygulamaların iptal edilmesi konusunda farklı bir çözüm öneriniz varsa eğer onuda test edebilirim.

 
Gönderildi : 11/12/2018 19:11

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Powershell ile mağaza dahil tüm uygulamaları kaldırabilirsiniz. Google da "powershell ile uygulama kaldırma" diye aratırsanız Get-AppxPackage komutunun detaylarını bulabilirsiniz.

Get-AppxPackage | Select Name, PackageFullName Yüklü uygulamaları görüntüler.

Get-AppxPackage UygulamaTamAdı | Remove-AppxPackage  uygulamayı kaldırır.

 

 
Gönderildi : 11/12/2018 19:27

(@OkanSengur)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bu belirttiğiniz komutları farklı makalelerde görmüştüm. fakat, Store üzerinden bir çok uygulama indirmişler. kimisi spotify indirmiş kimisi candy crush kimisi ise skype. Bunları tek tek ayırt etmem zor.

Sanırım tek tek silmekten başka yol yok gibi görünüyor 🙂

 
Gönderildi : 11/12/2018 19:43

(@nailisler)
Gönderiler: 152
Estimable Member
 

Denemedim ama fikir olarak yazacam

birinci komutta uygulamaların listesi cıkıyor,

her makinede çalışan bir script yazsan ; öncelikle yüklü uygulamaları bir text'e yada bir değişkene (ama text atarsan ve onu bir yerde saklarsan neler silindi görürsün) sonra da o atadığın değişkeni yada dosyayı satır satır okutup kaldırma satırını yazsan?

 
Gönderildi : 11/12/2018 19:48

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Peki şöyle bir yöntem uygulansa;

Bu programlar muhtemelen internet kullanıyordur. Firewall üzerinden kural ile çalışmaları engellense. Yada Application Blocker tarzı bir uygulama da olabilir. Denemedim sadece bir fikir ....

 

 
Gönderildi : 11/12/2018 19:49

(@nailisler)
Gönderiler: 152
Estimable Member
 

Bence bu işlem yapılması gerekli zira program kaldırıldıktan sonra bir şekilde network trafiği kesilmeli ki hem storeden hemde farklı kanallarla yüklemeleri engellenmiş olur,

çok çeşit uygulama olmasa engellemek için programların guid 'ileri yasaklansın diyecektim ama kayıdı açan arkadaş çok çeşitli dediği için bu işlem biraz zor gibi,

 
Gönderildi : 11/12/2018 19:58

(@OkanSengur)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

 Aşağıdaki yöntemle çözümledim.

 "Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage" komutu ile powershell üzerinden Microsoft Store uygulamasını sildim.

Sonrasında ise en çok takıldığım noktayı şu şekilde çözümledim. 

Get-AppxPackage  komutu  ile uygulamaları listeledim. Candy Crush-Skype-Whatsap Web gibi uygulamaları listeledi fakat ek olarak Microsoft Hesap Makinası, Microsoft Paint uygulamalarınıda listeledi. 

 

Get-AppxPackage | Where-Objct {$_.Publisher -Notlike "*Microsoft*"} bu komutu yazarak microsoft dışındaki tüm publisher isimleri listele dediğimde bilgisayarlara kurdukları uygulamaları gördüm.

 

Daha sonrasında Get-AppxPackage | Where-Object {$_.Publisher -Notlike "*Microsoft*"} | Remove-AppxPackage komutu ile Microsoft isimli uygulamalar dışındaki tüm uygulamaları silmesini istedim.

Microsoft içerenleri filtrelememin sebebi hesap makinesi; paint vs gibi uygulamaların silinmemesini istediğimden dolayı.

Bunları test makinasından yaptım. Olumlu sonuç verdi. Şimdi ise Policy'den script oluşturup tüm bilgisayarlara uyguluyor olacağım.

 

Herkese teşekkür ederim.

 

 

 
Gönderildi : 11/12/2018 22:06

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4292
Co-Helper
 

https://www.tenforums.com/tutorials/43118-allow-block-access-store-app-windows-10-a.html
Bunu denediniz mi? bana local'e kural basıp engellenebilir gibi geldi. Miki amca sanırım engellenmesini pek istemiyor. 🙂

However the STORE key does not exist in Windows 10 LOCAL Group Policy, sooo you need to edit the registry manually:

Click START, type REGEDIT.EXE and press ENTER Key
Expand KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsStore
Right click and select NEW > REG_DWORDblock-windows-store
Name it RemoveWindowsStore
Set the value to 1
Reboot the PC and notice that the store is locked

Şu da denenebilir. Yürüyorsa machine startup'a bas reg'i gitsin her seferinde çakılır. 🙂

Çözmüşsünüz zaten yeni gördüm. Güzel dönüş olmuş.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 11/12/2018 22:36

Paylaş: