Forum

SERVER YEDEKLEME ve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SERVER YEDEKLEME ve ADDİTİONAL DOMAİN CONTROLLER

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
553 Görüntüleme
(@SERDALDONMEZ)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar..

Kurumumuz mevcut yapısında Server2008R2-Active Directory kurulu ve yaklaşık 3 yıldır bu sistemi kullanıyoruz. 75 adet client çalışmakta.Hepsi statik.Makine üzerinde wsusda kurulu .Server olarak kullandığım makine normal client pc  (i5cpu-4gbram-1tb hdd) yani özel bir sistem toplanmadı sadece benden istendi ve elimden geldiğince sıfırdan kurdum çalıştırdım gpolar düzenledim kurum ihtiyacına göre farklı birimlere farklı kısıtlamalar ihtiyaca göre ve o gün bu gündür sorunsuz bir şekilde çalıştırıyorum.

Bazı konularda Sizlerdende yardım aldım öncelikle herkese çok teşekkür ederim.

Tabiki bu sistemi kurduktan sonra kolaylıklarını güzelliklerini gördükçe vazgeçilmez oldu ve şimdi sistemi çözdükçe artık 3 yıl olması ve üzerinde herhangi bir raid sistemde olmayan normal bir pc de sistemi çalıştırıyor olmamdan dolayı başına bir iş gelmeden önlem almam gerekiyor. Bununla ilgili ne yapabilirim ?

-Sadece Windows server yedekleme sistemi ile yedekleme yapsam daha sonra Harddiskte bir sorun olması durumunda farklı bir harddiske yedeği direkt olarak kurup kullanmaya devam edebiliyormuyum?

-Yada 2. bir server kurup ikisini birden çalışır duruma getirdiğimde (additional domain controller) birine bir durum olursa diğerini nasıl 1. olarak çalıştırırım.

Yada ikisini birdenmi yapmam gerekir? Doğru olanı mantıklı olan hangisidir yardımlarınızı bekliyorum.. 

 
Gönderildi : 11/09/2017 17:23

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Bu çözümlerden önce mutlaka gerçek anlamda bir sunucu donanımı üzerine yapınızı taşıyın. Bundan sonra yedekleme çözümlerine yönelin.

 
Gönderildi : 11/09/2017 17:39

(@SERDALDONMEZ)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bu çözümlerden önce mutlaka gerçek anlamda bir sunucu donanımı üzerine yapınızı taşıyın. Bundan sonra yedekleme çözümlerine yönelin.

 

Yorumunuz için teşekkür ederim ama şuan için bu mümkün değil o yüzden diğer yollara başvurmak zorunda kalıyorum

 
Gönderildi : 11/09/2017 17:59

Paylaş: