Forum

Windows 2012 Remote...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2012 Remote Desktop LoadBalancing Problemi

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Reactions
456 Görüntüleme
(@HakanUgurlu)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

 

Şirketimizde birden fazla terminal sunucumuz var. Bunları tek çatı altında toplayıp kullanıcıların tek bir isimle terminallere bağlanmasını istiyoruz. Buradaki asıl amaç kullanıcının en uygun terminal servera otomatik olarak logon olması. Yani LoadBalancing işlemi yapmak istiyoruz.

  1. Ben okuduğum bir çok makalede işlemin aşağıdaki resim1-2-3 deki gibi olduğunu okudum. Fakat bu şekilde yapmama rağmen bağlantı kuramıyorum. Resim4 ve 5 deki gibi bağlanıyor görünüyor fakat sonra access denied hatası veriyor. (remote erişimi için kendi ismim ve domain admin grubu ekli. Domain admin grubundayım)
  2. Diğer konu cluster name veya ip adresi ile kendimden veya herhangi bir yerden bağlantı yapamıyorum. denemelerimi yine kurduğum 2 test makinası içinden yapmaya çalışıyorum. Okuduğum makalelerde cluster name veya ip adresi ile ilgili DNS de vs bir tanımdan bahsetmiyor.  Ama ben kendim dns de bir kayıt oluşturdum buna rağmen olmadı. (acaba fiziki bir serverı olmalı cluster namede belirtiğim isim ve ip ye sahip?
  3. resim 6 da load balancing için farklı bir ekrandan bahsediyor. Hangi işlem doğru. Network load balancing den yapılan mı Session Collection dan yapılan mı?

iyice kafam karıştı.

 

 

resim1

resim2

  

resim3

 

 

 

resim4

resim5

 

resim6

 
Gönderildi : 06/12/2016 15:23

(@HakanUgurlu)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Access Denied hatasını çözdüm. Test terminallerine kendi ismimle logon olmuştum. Uzak bağlantıyıda yine aynı isimle yapmak isteyince böyle bir durum ortayay çıkıyormuş. Ama diğer durumlar hala devam ediyor.

 
Gönderildi : 06/12/2016 15:52

Paylaş: