Haberler

Zoom Aramaları İçin Canlı Alt Yazı Özelliği Yayınlandı

Otter.AI, dünyadaki en önemli AI yazıya dönüştürme ve altyazı koyma yazılımlarından biridir. Şirket şimdi Zoom aramaları için canlı video altyazı özelliğini başlattı ve bu sayede kullanıcılar, şirkete göre konferans görüşmeleri ve web seminerleri sırasında yanlış iletişim olasılığını azaltabilecekler.

Bu özellik şu anda yalnızca Otter for Business kullanıcıları ve Zoom Pro abonelerine sunulmaktadır. Tüm söylenen kelimeler, ekranın alt kısmında görüntülenmektedir.

Otter ayrıca, bu yeni canlı video altyazıları özelliğinin, kuruluşların Engelli Amerikalılar Yasasına (ADA) ve erişilebilirlik gereksinimlerine uymalarına da yardımcı olduğunu belirtiyor.

Bu özellik, Zoom üzerindeki görüntülü aramaları, web seminerlerini veya sanal toplantıları gerçek zamanlı olarak yazacak ve dinleyicinin konuşulanları okumasına olanak tanıyarak iletişimsizliği en aza indirecektir. Bu özellik, arama sırasında bir ağ arızası olsa bile çalışacaktır.

Canlı altyazı özelliği etkinken, tüm konuşma metinleri de Otter Live Notes web tarayıcısı sekmesine aktarılacaktır.

Otter.ai’nin bu yeni canlı video altyazı özelliği, kullanıcının cihazında oynatılan medyanın konuşmasına otomatik olarak altyazı ekleyen Google’ın Canlı Altyazı özelliğine oldukça benzemektedir. Google’ın bu özelliği Duo aramalarında kullanılmaktadır.

Şirketin algoritması 30 Milyondan fazla toplantıdan 1 milyar dakikadan fazla sesi kendi sunucularına kopyaladı ve kopyalanan bu sesler altyazının daha iyi stabil hale geleceğinin simgesi olarak görünüyor.

Kaynak

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Sony Crunchyroll’u Yaklaşık 1 Milyar Dolara Satın Alacak

Apple, AirPods Pro İçin Değişim Programı Başlattı

Sony “VR’a Gönlünüzü Kaptırmayın” Dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu