Forum

Server 2008 r2 stan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 r2 standart Microsoft yönetim konsolu mmc.exe aşırı ram kullanımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
630 Görüntüleme
(@ONUR-TORUN)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bünyemizde kullandığımız server 2008 r2 std serverımızı bu sabah iş yerine geldiğimde % 99 ram kullanımı ile karşılaştım.Eventları kontrol ettim ama farklı birşey göremedim. Serverımızda 12 gb ram kapasitesine sahipken mmc.exe 8 gb rami tüketmektedir.Sorun  neyden kaynaklı olabilir. ? Sürekli artmaya devam ediyor.Umarım bu konuda bana acil yardımcı olabilirsiniz.Herkeze iyi çalışmalar keyifli ramazanlar

 

 

Kaynak izleyici raporları

 

 Process explorer sonuçları

 
Gönderildi : 06/06/2016 14:53

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Son zamanlarda bir değişiklik yaptınız mı? yeni bir rol ekleme gibi

Sunucu üzerinde hangi servisler / role / feature kurulu? Eğer IIS ve Windows Logon ile yapılandırılmış ise malesef çözüm yok ve normal bir durummuş?

Eğer terminal server ise bazen bu duruma redirection ile sunucuya yüklenmeye çalışan driver'lar yaparmış. Bu nedenle redirection lardan kullanıılmayanı kapatın.

Event'e yansıyan bir durum  var mı? Application ve system tarafına birlikte bakınız. information olarak da gecebilir. Bu işlem için mmc yi kapatın kendiliğinden acıldığında event viewer i inceleyin. 

Bazen anti -virüs yazılımları buna neden olabilirmiş. Aşağıdaki linkte verilen anti virüs ayarları yapılmış mı kontrol eder misiniz?

http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/953.microsoft-anti-virus-exclusion-list.aspx

 

 
Gönderildi : 06/06/2016 19:49

Paylaş: