Forum

Win Server r2 2012 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win Server r2 2012 GPO ile klasör paylaşım hakkı vermek

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@OmerSensus)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Windows 2012 R2 domain'ine bagli clientlardaki lokalde standart olarak tanımlı domain users kullanıcılarının klasör paylaşmasını sağlamak istiyorum. GPO ile bunu yapmak istedim ama başarılı olamadım.

Fark edemedigim veya atladigim bir GPO komutu var mi? Yoksa bu hakkı standart kullanıcıya vermek yerine Lokal Admin yapip kullanicilari diger seyleri mi yasaklamaliyim? (Örnegin Control Panel Erişimi, Program Kurma, vb)

Kolay gelsin,

 
Gönderildi : 30/11/2015 22:51

(@ishakkurt)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Aşağıdaki site işinize yarayabilir. Ancak amacın Herkesin ortak alandaki bir klasöre erişmeleri ise bunun için Policy de Drive Maps yapar ilgili OU'lara Link ederseniz daha kolay ve etkili çözüm elde edebilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2009/02/23/paylasim-ve-guvenlik-sharing-and-security.aspx  

 

 
Gönderildi : 30/11/2015 23:56

(@OmerSensus)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Kullanıcılarımın ortak gerek NAS üzerindeki gerekse Server'ların disklerindeki ortak alanlara erişiminde problem yok. Sadece kendi bilgilsayarlarinda klasor yarattıktan sonra bunu istedikleri kişilere (Diger Domain User'lara) belirttikleri yetkiler dahilinde paylaştırabilmelerini istiyorum.

Zaten ortak alanlarimi OU' lere gore kullanicilara GPO ile map ettim calisiyorlar. Lokallerinden anlik paylasimlar yapabilsinler bu sadeye de Ortak alanlarin icinde bir iki gunklugune veya daha kisa zaman icin gerekli olan dosyalarini kopyalamasinlar amacim.

Windows XP'ye kadar bunu Power User'ların yapabildigini biliyorum. Ama daha sonraki işletim sistemlerinde Power USer'larında Standart User' lardan bir farkı yok. Yani bir haklari yok.

Ben kullanicilarimin Standart User haklarina sahip olmasini (Standart User veya Power User kalabilirler) ama klasorlerini diger kullanicilarin paylasimina acabilmelerini istiyorum. Bunun disinda da bir hak vermek (Donanim tanitma, program kurma, sistem ayarlarinda degisiklik yapabilme, vb) istemiyorum.

Sadece klasor bazinda paylasim derdim.

 

 
Gönderildi : 01/12/2015 01:48

(@ishakkurt)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Anladım.  Normal paylaşım ile güvenlik riskleri ortaya çıkacaktır. 

Aşağıdaki ayarlarını dener misiniz? Bu kısımdan yapma olasılığınız yüksek. 

[img] [/img]

 

 
Gönderildi : 02/12/2015 15:14

Paylaş: