Forum

Server 2012 Dosya P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2012 Dosya Paylaşım Problemi!!!

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
390 Görüntüleme
(@ishakkurt)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selamun Aleykum Arkadaşlar,

Kullanmakta olduğum File Server'da yetkilendirme(Bu yetkilendirme Active Directory vasıtası ile yapıldı) ile yapmış olduğum paylaşımları, yetkisi olmayan kullanıcıların oturumlarından erişmeye çalışınca doğrudan erişim yetkisinin bulunmadığına dair hata almaktayım. Benim istediğim ise o kısımda bana kullanıcı adı ve şifre sorması daha sonrasında klasörde yetkili olan kullanıcının bilgileri ile erişim sağlamak.

Konu ile alakalı tecrübe edinmiş arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

 
Gönderildi : 30/11/2015 21:31

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Merhaba Ishak, domain ortamında yetkilendirilmiş paylaşımlara yine domainde bulunan kullanıcılar login olmaya çalıştığında, domain kullanıcı yetkili değilse direk hata mesajı alır. Bu işlem NTLM ile sağlanmaktadır. Yani Windows üzerinde oturum açtığın domain kullanıcın o andan sonra senin kimliğin oluyor. Domaine dahil olmayan bir bilgisayardan paylaşıma girmeye çalıştığın zaman senden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir.

Yapın ne şekilde bilmiyorum ama, zaten yetkisi olmayan bir kullanıcının hata alması normal değil mi? Eğer kullanıcı yetkisiz ise sen başka bir kullanıcı bilgisi ile paylaşıma eriştireceksen neden direk kullanıcıyı yetkilendirmiyorsun? Yapmak istediğin tam olarak nedir? 

 
Gönderildi : 01/12/2015 14:33

Paylaş: