Forum

User' lar tüm ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

User' lar tüm yazıcıları görüyor.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
404 Görüntüleme
(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

2008R2 üzerine RDP connect ile gelen şubelerimiz ve kullanıcılarımız mevcut. Personeller Yazıcı kullanımı için 3.party bir yazılım kullanıyor ve bu yazılım kurulu olduğu şube localinde ki yazıcıları gören bir yazılım. Easy Print yerine bunu kullanıyorum ve çok başarılı memnunum. Sorum şu :

User' lar RDP bağlantısı yapıp, kendi localinde döküm almak istediğinde 2008R2 üzerine kurulu tüm yazıcıları yazdırma listesinde görüyor. Ben istiyorum ki, Sadece kullandığım programın ismini görsünler. Diğer yazıcılar bazı durumlarda kafa karışıklığına yol açabiliyor. Diğer yazıcıları göstermeyi engellemenin yolu nedir ? Araştırdım ancak çözüm bulamadım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 14/06/2015 01:16

(@BekirMertGULTEKIN)
Gönderiler: 231
Reputable Member
 

Active directory'de her şube için bir OU oluşturun, her şubeye ayrı GPO oluşturun, ilgili şubelerin kullanıcı ve bilgisayarlarını o OU'ya ekleyin, Print Server rolünü kurun ve yazıcıları Print Server üzerinden her şube için oluşturduğunuz Gpo üzerinden dağıtın.. Haliyle Rdh, Print server rollerinin kurulu olduğu sunucu/lar domaine katılmış olmalıdır. Aşağıdaki linkte "Yazıcı Dağıtımı Yapılması" başlığı altında bulabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2011/09/11/windows-server-2008r2-print-server-yonetimi.aspx 

 
Gönderildi : 15/06/2015 11:29

Paylaş: