Forum

Active directory Ha...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active directory Hakkında

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
675 Görüntüleme
(@YasinAYDIN)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Etki alanına yeni bir makine dahil etmeye çalıştığımda domain adı bulunamadı diye bir hata vermektedir. Bazı kullanıcılarda ise etki alanı ile güven ilişkisi hatası almaktayım. Sunucu logları aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 Konunun çözümü yönünde yardımlarınızı rica ederim.

 Şimdiden teşekkürler. 

 

 

 

 

 

 

 
Gönderildi : 21/03/2015 12:57

(@ismailkizilirmak)
Gönderiler: 543
Honorable Member
 

Merhaba,

Aşağıdaki linki inceler misin?

  https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc757610%28v=ws.10%29.aspx

 

 
Gönderildi : 21/03/2015 13:56

(@YasinAYDIN)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İnceledim fakat bi çözüm bulamadım biraz daha açık anlatmaya çalışacağım.

 

2003 server'ü 2008 updat ettim. rollerin hepsini 2008 taşıdım. 1 sene birlikte çalıştılar daha sonra ben elektrik gitmesin diye kapadım. 6 ay geçtikten sonra böyle bir hata verdi. son hata aşağıdaki gibidir.

 

Bu makinenin adlandırılmış kaynak makinesi ile en son çoğaltma yapmasından bu yana uzun zaman geçmiş.  Bu kaynakla çoğaltmalar arasındaki süre kaldırıldı olarak işaretleme süresini aştı. Bu kaynak ile çoğaltma durduruldu.

 

 Çoğaltmanın devam etmesine izin verilmemesinin nedeni iki DC'nin kalan nesneler içermesi olabilir. Active Directory Etki Alanı Hizmetleri bölümünden silindikleri ve atık olarak toplandıkları halde, aynı etki alanındaki diğer DC'lerin yazdırılabilir bölümlerinde veya ormandaki diğer etki alanlarında bulunan genel katalog sunucularının salt okunur bölümlerinde hala varolan nesneler, "kalan nesneler" olarak bilinir. Yerel hedef DC'nin kaynak DC ile çoğaltma yapmasına izin verilseydi, bu olası kalan nesneler yerel Active Directory Etki Alanı Hizmetleri veritabanında yeniden oluşturulurdu.

 

Son başarılı çoğaltma zamanı:

2014-09-03 09:44:45 

Kaynak dizin sunucusunun çağırma kimliği:

bbb4b544-5a10-4d5f-90ec-85380354707e 

Kaynak dizin sunucusunun adı:

bbb4b544-5a10-4d5f-90ec-85380354707e._msdcs.UZUMCULER 

Kaldırıldı olarak işaretleme süresi (gün):

180 

 

Çoğaltma işlemi başarısız oldu.

 

 

Kullanıcı Eylemi:

  Bu hatadan kurtarmaya yönelik eylemi planını http://support.microsoft.com/?id=314282 adresinde bulabilirsiniz.

 

 Kaynak ve hedef DC'lerinin her ikisi de Windows Server 2003 DC ise,  yükleme CD'sinde bulunan destek araçlarını yükleyin. Silmeyi gerçekleştirmeden  hangi nesnelerin silineceğini görmek için  "repadmin /removelingeringobjects <Kaynak DC> <Hedef DC DSA GUID'si> <NC> /ADVISORY_MODE" komutunu çalıştırın.  Kaynak DC'deki olay günlükleri tüm kalan nesneleri numaralandırır. Kaynak etki  alanı denetleyicisindeki kalan nesneleri kaldırmak için  "repadmin /removelingeringobjects <Kaynak DS> <Hedef DS DSA GUID'si> <NC>"  komutunu çalıştırın.

 

 Kaynak ve hedef DC'den biri Windows Server 2003 DC ise,   http://support.microsoft.com/?id=314282 adresinden veya Microsoft destek  elemanlarından kaynak DC'deki kalan nesneleri kaldırmayla ilgili  daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

 Active Directory Etki Alanı Hizmetleri çoğaltmasının maliyeti ne olursa olsun  hemen çalışması gerekiyorsa ve kalan nesneleri kaldırmaya zamanınız yoksa, aşağıdaki kayıt defteri anahtarını sıfırdan farklı bir değere ayarlayarak  çoğaltmayı etkinleştirin:

 

Kayıt Defteri Anahtarı:

HKLM\System\CurrentControlSet\Services\NTDS\Parameters\Allow Replication With Divergent and Corrupt Partner

  Ortak bir bölüm paylaşan DC'ler arasındaki çoğaltma hataları,  oturum açma yeteneğini, ilgilenilen nesneleri bulmayı ve diğer kritik düzeyde  önemli işlemleri gerçekleştirmeyi etkileyerek, kullanıcı ve bilgisayar  hesaplarını, güven ilişkilerini, bunların parolalarını, güvenlik gruplarını,  güvenlik grubu üyeliklerini ve DC'ler arasında değişik Active Directory  Etki Alanı Hizmetleri yapılandırma verilerinin bulunmasını engelleyebilir.  Bu tutarsızlıklar çoğaltma hataları çözümlendiği zaman çözümlenir.  Kaldırıldı olarak işaretlenme süresiyle belirtilen gün süresi içinde silinen  nesnelerin gelen çoğaltmasını gerçekleştiremeyen DC'ler, tüm yerel DC'lerdeki kalan nesneler bir yönetici tarafından el ile kaldırılmadıkça tutarsız olmaya  devam edecektir.

  

 Ek olarak, çoğaltma bu kayıt defteri anahtarı ayarlandıktan sonra kalan  nesnelerin hemen bulunup bulunmadığında bağlı olarak engellenmeye devam  edebilir.

 

 

Diğer Kullanıcı Eylemi:

 

Bağlantısı kesilen DS'leri kaldırın veya yeniden yükleyin.

 

 
Gönderildi : 23/03/2015 17:32

(@YasinAYDIN)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Şuan yaşadığım problem domaine hiç bir pc yi alamıyorum

 
Gönderildi : 23/03/2015 20:13

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7891
Üye
 

Ortamda artık varolmayan DC'yi ntdsutil ile kaldırmayı deneyebilirsiniz

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/30/ulasilamayan-additional-domain-controller-in-active-directory-den-kaldirilmasi-ntdsutil-tools-with-metadata-cleanup.aspx

 

iyi çalışmalar 

 

 

 
Gönderildi : 23/03/2015 20:24

Paylaş: