Forum

Windows Embedded Po...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Embedded Posready;

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,911 Görüntüleme
(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Ufak bir soru: Bir Şirket Ziyaretinde televizyon ekranına benzer bir ekranı var, ekranın altında usb-hdmi-Ps2-AC vb. Bir PC kasasına benzer tüm girişler mevcut. İşletim sistemi ise Windows Embedded Posready yazıyor. Bu sistem, remoteapp uygulaması çalıştırıyor. Merkez şube' den verilen ses ve müziği o ekrana yansıtıyor. Tam olarak bu cihazın kullanım amacı nedir ve bu işletim sistemi tam olarak nedir. Anlatabilecek veya türkçe makale olan link mevcut mudur ?  < Forumda Bu konu hakkında makale göremedim >

Saygılarımla.

İyi Çalışmalar; 

 
Gönderildi : 20/03/2015 17:44

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Merhabalar, Görmüş olduğunuz sistem (yazdıklarınızdan anladım kadarıyla) digital signage ekranları. Yani bilgilendirme ekranları. Hepsinde olmamakla birlikte bu cihazların üzerinde Embedded Windows çalışır. Yani Windows' un gömülü sistemler için olan versiyonu. Bu işletim sistemi merkeze bağlanır ve oradan yayınlanan yayını ekranda gösterir.

Bu konuda çalışan bir çok firma ve yazılım mevcut. Çalıştığım kurumda bu işlemi Samsung cihazlar üzerinde Magic Info programı ile yapıyoruz. 

 
Gönderildi : 20/03/2015 20:00

(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Windows Embedded nedir - ne işe yarar - neden ve niçin kullanılır? Aslında soru bu şekilde olmalıydı. Windows Embedded yerine 3.party bir yazılım neden tercih edilmeli .

Bu sorularımın cevabı şimdi ve daha sonra birilerine lazım olabilir, ama şu anda öncelik benim 🙂

Saygılar; 

 
Gönderildi : 21/03/2015 15:12

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Windows Embedded gömülü sistemler ve geliştiricileri için çıkarılmış bir işletim sistemidir. Bir neyi Light Windows denilebilir. Bu Windows sürümünde bazı özellikler ve görsellikler mevcut değildir. Örneğin MetroApp arayüzü yoktur.

Yukarıda da belirttiğim gibi kiosk, switch(daha yapılmamış olsada), tv gibi kutu olarak gördüğümüz içerisinde ufak bir kartta bilgisayar donanım ihtiyacını çözen cihazlarda kullanılır.

Bu cihazlara yönetim için bir yazılım yapmak yerine Windows yada Linux' un gömülü sistemler için olan versiyonları kullanılır. Bu sayede donanıma müdahale gerektiren bir çok olayı kod yazmadan işletim sisteminin olanakları kadarı ile çözüş olursunuz.

Windows Embedded' a çözüm 3' üncü parti bir yazılım yok. Belki Linux türevleri diyebiliriz. Burada da ayrım olarak işletim sistemi üzerinde çalışacak uygulamaları baz almak gerekir. Yani PHP, MySQL tabanlı birşeyler çalışacaksa işletim sistemi üzerinde o zaman Windows yerine Linux kullanılabilir. Ama sistem üzerinde .net/asp ve MsSQL tabanlı birşeyler çalışacaksa o zamanda Windows' u tercih etmek gerekecektir. 

 
Gönderildi : 23/03/2015 15:08

Paylaş: