Forum

server disk ekleme
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server disk ekleme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
982 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

2012 r2 bir server'a sanallaştırma ortamı olan ve storage lunlar olan bir storagenin diskini fiziksel bir 2012 r2 makinaya eklemek istiyoruz. bunu nasıl yapabiliriz.

 
Gönderildi : 14/02/2015 19:22

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Tam olarak sorunuzu anladığımı söyleyemem ama sanırım anlatmak istediğiniz bir storage'deki diski çıkartıp başka bir fiziksel'e takmak istiyorsunuz. 

Raid yapısı yok ise ve diskler birleştirilmemiş volume'ler şeklinde ise bu mümkündür ancak raid yapısı var ise malesef bunu normal şartlarda yapamazsınız. 

Raid yapınız yok ise ve her disk bir volume şeklinde gözüküyor ise taşınmasını istediğiniz veriyi ilgili volume atıp diger sunucuya aktarabilirsiniz. Ancak belirtmek isterim karşı sunucudada raid yapısı olmaması gerekiyor. 

Raid yapınız var ve storage üzerinde boş bir slotunuz yok ise Mega Raid tarzında bir Raid Management uygulaması yükleyip var ise Hot spare diskinizi raid'den çıkartınız. Hot spare olan diski normal bir volume gibi ekleyip sanal sunucu verilerini içeri aktarın ve karşı tarafta yine aynı işlemleri yapmanız lazım. 

Ancak size kesinlikle tavsiyem Raid yapısı var ise dokunmamanız raid yapıları hassas yapılardır ve uğraşmaya gelmez. Bu sebeple eğer disk probleminiz yok ise 2012 r2 üzerindeki vhd dosyasını diğer tarafa network üzerinden kopyalayın. 

İyi çalışmalar. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 15/02/2015 00:47

Paylaş: