Forum

Remote Desktop Defa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Remote Desktop Default Printer; [ÇÖZÜLDÜ]

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Reactions
2,470 Görüntüleme
(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Terminal Server' a Remote Desktop'  ile bağlanan kullanıcılar mevcut. Domain ortamı yok, Aynı bina içinde local' den bağlananlarda problem yok ancak sadece uzak bağlantı kuranlarda problem var. Problem şu : Kişi uzak masaüstü yaparken, remote desktop yerel kaynaklar ayarlarını yapıyor, gerekli tick leri atıyor, local bilgisayarında default olarak örneğin HP yazıcılı varsayılan olarak atanmış. Uzak masaüstüne bağlantı kurduğunda yazıcısını görüyor ama default olarak gelmiyor. Default olarak gelen yazıcı Terminal Server Easy Printer işaretli geliyor. policy ayarlarında windows bilşenleri altında, terminal server altında, yönlendirilmiş yazıcılar kısmında ki ayarlar yapılandırılmadı olarak seçilmiş. Daha önceden bu yazıcılar remote ile gelen kişilerin varsayılanı olarak geliyordu ama her ne olduysa şimdi default olarak gelmiyor.

 Tüm uzak masaüstü bağlananlarda aynı problem mevcut.. Kullanıcıların oturumlarını kapatıp tekrar içeri alıyorum ama yine aynı terminal server easy printer varsayılan olarak geliyor. Problem nedir acaba ?

 

İyi Çalışmalar, 

 
Gönderildi : 08/02/2015 01:29

(@AzadAzadoglu)
Gönderiler: 184
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Problem Çözüldü :

Çözüm Yolu :

gpedit.msc - Bilgisayar  Yapılandırması - Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Terminal Hizmetleri - Terminal Server - Yazıcı Yeniden Yönlendirmesi . Yan tarafta bulunan " Varsayılan istemci Yazıcısını .... seçeneğini Devre Dışı yaptıktan sonra , Önce Terminal Server Hizmetleri Kolay Yazdırma.... Seçeniğini ETKİN yaptıktan sonra gpupdate /force komutunu verip. Bağlanacak kullanıcının oturumunu off yapıp tekrar içeri aldıktan sonra göreceksiniz ki, local' de ki varsayılan yazıcısı remote masaüstünde o olacaktır. Umarım Faydalı olur..

İyi Çalışmalar : 

 
Gönderildi : 08/02/2015 03:11

Paylaş: