Forum

Server 2012 - Roami...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2012 - Roaming User Profile İşlemleri

8 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
543 Görüntüleme
(@ibrahimayhan)
Gönderiler: 493
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Değerli ÇözümPark ve Ekibi,

Hepinize İlk Başta Teşekkür Etmek İstiyorum, Sizlerin Yardımlarıyla ve Makale Bilgilerinizle Kendi Şirket Yapımıza Göre Roaming User Profiles İşlemlerini Sorunsuz Bir Şekilde Yaptım, Sizlerden Roaming User Profiles İçin Yardımlarınıza İhtiyacım Var, Sorunum Şu Şekilde,

Active Directory Yapısından Sonra Kullanıcı Oluşturma ve GP Ayarlarını Yapıyorum, Sonra Kullanıcıya Active Directory' de Login Path > User Profiles Kısmını Data Dosyalarını Tutacağı Yeri Belirtiyorum,

[url= http://i.hizliresim.com/2vZXPL.pn g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/2vZXPL.pn g"/> [/img][/url]

Kullanıcı Active Directory' e Bağlı Bir Şekilde Oturum Açıp, Gerekli İşlemlerini Yaptıktan Sonra Oturumunu Kapatında Masaüstünde Yaptığı Tüm İşlemler Server'da Belirlediğim Alan Transfer Ediliyor, Yalnız Server da Kullanıcı Dosyalarını Bakmak İstediğimde Bir Uyarı Vermektedir. Uyarı Şu Şekilde,

[url= http://i.hizliresim.com/Bo2pGV.pn g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/Bo2pGV.pn g"/> [/img][/url]

Çıkan Uyarıya Contine Diyorum Sonrasından Bir Uyarı Daha Çıkmaktadır. Burayada Close Dediğimde Kullanıcının Oturum Kapattıktan Sonra Gelen Dosyalarına Ulaşamıyorum,

[url= http://i.hizliresim.com/Z2dbzg.pn g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/Z2dbzg.pn g"/> [/img][/url]

Yalnız Başka Bir Bilgisayarda Başlat > Çalıştır > \\ADC Server'a Girdikten Sonra Active Directory Kullanıcı Adi ve Şifre Bilgilerini Yazdıktan Sonra Kullanıcı Klasörüne Giriş Dosyalarına Erişebiliyorum,

Kullanıcı Dosyalarına Depolanan Server Üzerinden Neden Giremiyorum, Sizlerden Bilgi Beklemekteyim,

İyi Çalışmalar / Good Work 

 
Gönderildi : 04/08/2014 12:34

(@SencerDEMIR)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Merhaba ,

 "Profiles"  root'unda senin  user-account'inin ya da icinde oldugu security group permission'inin permission'ini kontrol edebilirmison ? 

icerigini gormek istedigin .V2 dosyasina da "take ownership" ile erisebilirsin...

 

 
Gönderildi : 04/08/2014 14:30

(@ibrahimayhan)
Gönderiler: 493
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

 "Profiles"  root'unda senin  user-account'inin ya da icinde oldugu security group permission'inin permission'ini kontrol edebilirmison ? 

icerigini gormek istedigin .V2 dosyasina da "take ownership" ile erisebilirsin...

 

Cevabınız İçin Teşekkür Ederim, Yalnız Bu İşlemi Nasıl Uygulayacağım, Take Ownership İle Nasıl Erişeceğim ? 

 

 
Gönderildi : 04/08/2014 18:03

(@RecepErmis)
Gönderiler: 11
Active Member
 

aynı sorunu bende yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi acaba ?

 
Gönderildi : 28/09/2014 01:16

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member

(@SerbulentArici)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Merhaba, 

Ben de bir sorun yaşıyorum. 3 gün kadar fabrika dışında kullandığım bilgisayarımı fabrikada tekrar açtığım zaman dosyalarımın tutulduğu klasöre erişim yetkim olmadığına dair uyarı aldım. Sunucu üzerinden girdiğimde ise bir uyarı çıkmadan dosyalarıma ulaşmış oluyorum. Ne yapmam gerekir. yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 17/02/2015 12:34

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Computer Configuration > Administrative Tempaltes > System > User Profiles > Add the Administrators security group to roaming user profiles aktif etmeniz gerekmektedir. 

Defaultta User profillerine Administrator hesaplarının yetkisi olmaz o klasörlere erişerek her dosyayı görebilmeniz için klasör sahipliğini üzerinize almanız gerekmektedir. Üzerinize aldıktan sonra kullanıcının dosya yapısının bozulacağını ve işleminiz bittikten sonra klasörleri tekrar eski sahibine geri vermeyi unutmayınız. 

Ancak yukarıda ki gpo işlemini yapmanız halinde bundan sonra oluşturulacak kullanıcılarda administrator yetkisi eklenecektir. 

Hatta bunla ilgili Hakan hocam VDI etkinliğinde bir geyik yapmıştı.. 🙂 

İyi çalışmalar..

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 17/02/2015 12:52

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
İlk yetkilendirmelerde Admine yetki tanımlamalısınız.
http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2015/02/08/folder-redirection-nedir-nasil-yapilir-roaming-user-profiles-ile-farklari-nelerdir.aspx bu makalenin orta kısımlarına doğru fazlasıyla detay bulacaksınız.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 17/02/2015 17:37

Paylaş: