Forum

file_get_contents A...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

file_get_contents Aktif Hale Getirmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
793 Görüntüleme
(@furkantirit)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler

Arkadaşlar bi tema kurdum, temada bot var botu kullanmam için file_get_contents'i açmam gerekiyomuş ama hiç bir bilgim yok arkadaşlar.Sunucu benim bir arkadaş yardımcı oldu shell felan anlattı ama hiç bilmiyorum dediğim gibi bana benim dillimde file_get_contents'i aktif hale getirmeyi anlatıcak arkadaş varmı?

 
Gönderildi : 22/07/2014 02:07

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Selamlar, file_get_contents kullanmak için önce cURL kütüphanesini aktif etmek gerekiyor. İkisinin aktivasyonu içinde php.ini dosyasının senin tarafından ulaşılır olması gerekmektedir. Php.ini dosyasında arama yaparak önce cURL kütüphanesini aktif ediyoruz. Bunun için aşağıdaki satırı bularak;

;extension=php_curl.dll

satır başında bulunan ";" işaretini kaldırıyorsun. Daha sonra tekrar arama yaparak get_file_contents için aşağıdaki satırı bulup;

allow_url_fopen = off

"off" olan değeri "on" olarak (bazı php.ini dosyalarında bu değer 0 ve 1 ile gösterilmektedir. Bu durumda 0 olan değeri 1 yapmak gerekecektir) değiştirdikten sonra kaydedip kapatıyoruz. Daha sonra ayarların etkin olması için sunucumuzu tekrar başlatıyoruz. Aslında apache' yi tekrar başlatmak yeterli olacaktır. Fakat biz işimizi garantiye alalım.

 Bu ayarlamalardan sonra hem cURL hemde cURL' e bağlı olarak file_get_contents özellikleri kullanılabilir duruma gelecektir. Kolay gelsin. 

 

 
Gönderildi : 22/07/2014 12:11

Paylaş: