Forum

windows server da 2...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

windows server da 20 tb sıkıntısı

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
415 Görüntüleme
(@CanERTURK)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba. windows 2003 r2 yüklü sun x4500 sistemde software raid yapılarak 15 tb lık disk alanı oluşturdum. kurulum sırasında herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. fakat ne zamanki disk kapasitesinin 10 tb lık kısmı doldu makina inanılmaz yavaşlamaya başladı. bu konuda yardım ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Not:sistemde hardware raid desteği bulunmuyor ve makinanın içerisinde 48 tane 500gblık disk var. 

 
Gönderildi : 09/09/2008 12:11

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhabalar,


Öncelikle X4500 ün hardware raid e sahip olan modelleride mevcttur ve bu yönde tercih kullanmanız daha doğru olurdu.


Software raid ile yaşanan sıkıntılar ve performans değerlerinin HwR kadar iyi olmayışını sizin de bildiğinizden şüphem yok.


Sormak istediğim ise bu yavaşlamanın nereden kaynaklandığına dair bir tespit yapabildiniz mi? 4500 üzerinde tek işlemci mi var yoksa çift mi? Üzerindeki ram miktarı nedir ve yavaşlık esnasında performans değerlerine baktığınızda dar boğaz görülüyor mu?


 Bu ürün üzerinde 4 adet 1 gb lik port var ve sanırım hepsini switch e 4 ü de bağlı durumda? 4 port farklı ip ye veya subnetlere mi sahip? Yoksa 4 hattı birleştirip tek hat olarak mı kullanıyorsunuz ki o halde switch üzerinde 802.3ad destekleniyor mu?


Yavaşlık esnasında switch performans değerlerini izleme şansınız oldu mu (eğer yönetilebilir ise)


Bu ürün üzerinde depolanan datanın türü nedir? eğer video ise eth yerine x4500 üzerine fiber kart takarak (yazılım gerektirir) fiber switch üzerinden çalışabilirsiniz.


Bir diğer konu ise bu ürün üzerinde çalışan Raid yapılandırması nedir? Data büyüdükçe data işleyişinin güçlüğü yapılandırmaya bağlantılı olarak değişiyor bildiğiniz gibi.


Selamlar,


 


 

 
Gönderildi : 09/09/2008 16:17

(@CanERTURK)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Maalesef ürün gelirken bu detayı firma gözardı ettiğinden dolayı ürün software olarak elimize ulaştı ve alım sırasında herhangi bir raid özelliği belirtilmediğinden ürün elimizde kaldı.  x4540 ında hardware özelliği olduğunu bende büyük bir üzüntü ile öğrendim.

öncelikle makina  AMD opteron 2,8 çift işlemciye sahip. ve üzerinde 16 gb ram bulunuyor. makinadaki 4 nicden 3ü kullanılıyor bunlardan bir tanesi cross bağlantı dosya senkronizasyon için diğer 2 nic ise ayrı ayrı ipler ile gbit swishe bağlı. sorun ise oldukça ilginç. makinada herhangi bir işlem yapmak istediğinizde mmx bilgisayara xp kurmuşsunuz gibi tüm işlemlerin yavaş çalışması. açılış ekranın 3 4 sn sonra gelmesi raidli disklerdeki bilgileri görüntülemek istediğinzde görüntünün remote ile bağlandığınız bir bilgisayardaki gibi parça parça gelmesi. ve tüm bu sorunlar 14 tb olarak ayarlanmış raid bölümünün 10 tb lık kısmına  dosyalar yüklendikten sonra olmaya başladı.

networkden ulaşımda ise bir sıkıntı yaşatmıyor şimdilik. yani 14 tb lık diskin tamamını paylaşıma açıp içerisine veri atarak ağda performans denemesi yaptığımda herhangi bir problem çıkartmadı.

görüntü depolama birimi olarak görev yapması planlanmıştı sistemin ve sistemde raid 5 olarak yapılandırdım 14 tb lık kısmı.

Firmadan gelen arkadaşlar sistemin raid desteğinin 2 tb üstünde windows taraflı olarak sorun çıkartabilmesinin normal olduğunu söylediler ve bundan dolayı sistemdeki 46 diski (sistem diski ve mirror hariç) ayrı ayrı 2 tb lık bölümler halinde oluşturup bu şekilde yapılandırma ile sistemin sorunsuz çalışacağını söylediler. ama bu durumda da hem 10 tb lık verinin başka bir sisteme aktarımı hemde 20 tb kullanmak varken her 5 diskten bi tanesini yok sayarak raid 5 ile sistemi yapılandırma riskini göze almaktan başka bir çözüm sizce varmıdır?

birde sistemlerinde 5 6 tb üstü bilgi bulunduran bir arkadaş var ise bunu hangi sistem üzerinde barındırdığını benimle paylaşır ise çok sevinirim.

selamlar.

 
Gönderildi : 09/09/2008 17:06

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Sizi anlıyorum, bu ürünün alımını ve desteğini hangi firma ile yürüttüğünüzün bilgisini bana özelden yollamanızı rica ediyorum.


Bir de siz Prodüksiyon firması veya bir kanal mısınız? Bu bilgiyi de iletmenizi rica ederim.


Bu kapasitede bir datayı açık kaynak kodlu bir sistem üzerinde kurdum (16 * 1 TB: Raid 5), bir disk spare, net olarak 13969.83 gb lık bir alan kalıyor ve tek partition. Ancak windows server değil açık kaynak kodlu bir işletim sistemini tercih ettik. Şu ana kadar gelmiş bir şikayet mevcut değil.


Selamlar,

 
Gönderildi : 09/09/2008 19:55

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


Özel mesaj için teşekkürler.


Anladığım kadarıyla iş akışınızda sorun yok çünkü network üzerinden data akışını sağlayabiliyorsunuz.


Siz windows üzerinde oturum açıp datayı okumaya çalıştığınızda bu tür bir sorunla karşılaşıyorsunuz sanırım?


Bu durumda Raid loglarına (varsa) ve windows olay görüntüleyiciye baktınız mı, ilişkili olabilecek bir mesaj var mı?


Eğer sorun 2TB lık alanın aşılmasından kaynaklanıyor ise bunu size daha önce belirtmeyen firmanın hatası olarak görebilirsiniz.


Sistemi teklif ederken bu uyarı yapılmadı ise ve teklif maddelerinde yer almıyor ise konuyu çözmelerini talep etmek en doğal hakkınız.


Ancak sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor, 2 TB alan aşılması mı, windows servisleri mi veya donanım sorunu mu?

 
Gönderildi : 10/09/2008 15:19

Paylaş: