Forum
internet kafe işletmecisi olarak işimizi kolaylaştıracak araştırmalar sırasında diskless sistemleri öğrendim clientlardaki disk maliyetinden kurtulmak yıpranıp yavaşlamalardan etkilenmemek adına yapmıştım bu araştırmayı .
isharedisk, ccboot, ISM-Pro Manangment, vs bu işlemi programlar yapabiliyorsa windows üzerinden de yapılıyordur. öteden beri anakartlarda ethernetten boot etme özelliğini gördüğümden windows üzerinden çözüm yollarını araştırdım makaleler dökümanlar okudum fakat izleyeceğim sıralama yol yöntem hakkında kesinlikle şöyle yapmam lazım diye bir kanıya varamadım .
client'ın imajını sunucuya aktarıp sunucu üzerinden client windowsu açacak işlemler sanal bir yerde yapılacak pc restart ettiğinde il kurulumdaki haliyle windows açılacak .
bu konuda bana bir yol gösterebilirmisiniz .
bir adet san storage alacaksın ve san storage içine hardiskleri yerleştireceksin.
san storage üzerinde scsi alanı yaratacaksın.
mevcut bilgisayarlara scsi destekli fiber ethernet kartı takarak, storage ile iletişim kuracaksın.
biosdan da boot ayalarını yaparak, storage üzerindeki hdd alanına windows'u kurabilirsin. Bu sayede mevcut bilgisayarlara hardisk takmak yerine storage üzerindeki alanları kullanmış oluyorsun.
Merhaba ;
http://www.fakaonline.com/?page_id=3121 makalesi ile desktop sanallaştırma yaparak işini thin client lar ile çözebilirsin.