Forum

Sunu üzerinden...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunu üzerinden çalıştırılan programlar

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@numanhaci)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,

sizlere sormak istediğim sunucu üzerinden programlar nasıl çalıştırılıyor.Mesela şirketimizde stok takip için kullandığımız ERP programına 12-13 kişi bağlanıp ilerimizi yürütüyoruz.Fakat bu nasıl oluyor.Sunucuya direk bu ERP programı kurulup herkese paylaşıllsın gibi bi ayarı mı var?Biraz açıkalrsanız memnun olurum.Aynı şekilde antivirüs serverlardamı aynı şekilde çalışıyor?Server üzerinden yetkili her kullanıcı programı kurabilir diye. 

 
Gönderildi : 11/01/2014 15:08

(@numanhaci)
Gönderiler: 28
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sunucu üzerinden çalıştırılan programlar.

 
Gönderildi : 11/01/2014 15:11

(@SuleymanBican)
Gönderiler: 50
Trusted Member
 

Merhaba,

Bir kısmı özel bazı niteliklere sahip olması gerekse de, bu tarz programların bir çoğunda server ( sunucu )ve client ( istemci ) modülleri bir başka deyimle bu şekilde setupları mevcut olmakta. Gerisi aynı network yapısı üzerinde istemci ile sunucuyu buluşturmak. Tıpkı domain yapısı gibi.

En basitinden bir chat programının bir admin birde client program paketi var. gerekli ip yapılandırma veya sunucu tanımlaması yapıldıktan sonra (  bu admin programının kurulduğu sıradan bir makina dahi olabilir.) istemciyi bu makinaya yönlendirmekten  ibaret.

Ancak bunun yanısıra bazı database kaydı gerektiren bazı büyük çaplı programlarda da başlangıçta aynı yapı hakim gibi görünsede, Ms access, MS SQL, ORACLE gibi database yapılarına da ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca Terminal server yapıları sayesinde daha farklı alternatiflerde bulunmaktadır.

Saygılar, 

 
Gönderildi : 11/01/2014 15:59

Paylaş: