Forum

Terminal server yaz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal server yazıcı problemi...

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@ufukyangaz)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar

Varolan yapımda bir terminal server'a bağlı 6 büro ve toplam 20 civarı kullanıcım var. Her büroda bir adet oki ml3321 fatura ve evolis plastik kart yazıcısı mevcut. Şöyle bir sıkıntım var. Bir kullanıcıda hem plastik kart yazıcısı hemde fatura yazıcısı tanımlı olduğunda, fatura çıktısı aldığınız zaman plastik kart ebadında çıktı veriyor yani çok ufak. Bu sıkıntı da her daim olan birşey değil. Herhangi bir kullanıcıda herhangi bir zamanda olabiliyor ve kendi kendine düzeliyor. Çıktıyı ERP yazılımı üzerinden gönderiyoruz ve o da explorer page setup ayarlarına bakıyor. ancak kart yazıcıyı silseniz dahi ve page setup ayaları düzgün olsa dahi aynı sıkıntı devam edebiliyor. Server'ı dahi restart etsenizde sorun düzelmiyor. Aynı büro içinde bir eleman düzün çıktı alabilirken diğerinde çıktı ebatları sapıtıyor ve ertesi gün tam tersi bir durumda yaşanabiliyor yani bir standardı yok. İkisi de aynı terminal server'a bağlı

Daha önde böyle bir şey yaşamış olan varmıdır. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım. 

Şimdiden teşekkürler... 

 
Gönderildi : 15/11/2013 13:53

(@feritosoydan)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhaba Terminal server olarak ne kullanıyorsunuz.

 
Gönderildi : 15/11/2013 17:21

(@ufukyangaz)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba 

Windows server 2008 kullanıyoruz. Kullanıcılarda thinclient'lar üzerinden bağlılar ama asıl saçmalığı bizim erp den yapıyor sanırsam.

 
Gönderildi : 15/11/2013 17:32

(@feritosoydan)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhaba Nebim ticari yazılımında benzer bir hata ile karşılaşmıştık. bizim kullandığımız yazıcı slip yazıcı ve fatura formatıda o şekilde idi. fakat terminal server üzerinden yazdırdığımızda A4 formatında gidiyordu. Erp programı üzerindeki form dizaynını değiştirerek problemi çözmüştük. ayrıca 2008 R2 kullanıyorsanız eğer bir de Easy print özelliğini kapatıp deneyin derim. iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 15/11/2013 17:39

Paylaş: