Forum

script çalıştı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

script çalıştırmama

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
477 Görüntüleme
(@KemalYILDIZ)
Gönderiler: 111
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

iyi günler

arkadaşlar ben log on bir script koydum gpo çalışıyor. bu birşey kontrol ediyor dogrularsa makinayı log off yaptırıyor. ancak bu log offada bir script koydum, log on esnasında kontrolda dogruladıgı değeri bulursa makinayı log off yaparken log offdaki scripti nasıl çalıştırıyor buda benim istediğim bir durum değil. istiyorumki logon scripte takılmazsa normal lof off log off scripti çalışsın. eger açılıştaki scripte takılırsa loff yaparken log off scripti çalıştırmasın. eger lon on geçerse giriş yapıyor işi bitince log off yaptırıyorkende log off çalışsın istiyorum. ama ilk açılştaki log onda bir kontrole takılırsa log off yapsın ama log offdaki scripti çalıştırmasın

 
Gönderildi : 05/09/2013 13:46

(@harunkorkmaz)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Kemal Bey Merhaba,

Konu ile ilgili olarak yazdığınızdan anladığım kadarı ile kullanıcılar logon olduklarında bir script ile kontrol ederek eğer takılırsa logof etmektesiniz fakat logof oldukları zamanda çalışacak bir script kullanmanız sebebi ile bunun o kullanıcılarda çalışmasını istemiyorsunuz ama bunun kısır bir döngü olduğunu düşünüyorum.

1. Benim size önerim eğer logon veya logoff zamanı kullandığınız scriptlerden birini startup veya shutdown zamanı kullanabilirseniz daha kısa bir çözüm olacağını düşünüyorum.

2. logoff scriptinize bir şart koyabilirsiniz

Burada nasıl bir script ve niçin kullandığınızı veya ne kontrol ettiğinizi bilmemekte bir nevi sorununuza cevap vermeyi güçleştirmektedir.

 
Gönderildi : 05/09/2013 20:24

(@leventilhan)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Merhaba Harun bey,

benim benzer bir konuda sıkıntım var.

sorunum şöyle ;

Gpo logon script ile bir komut çalıştırabiliyorum ayrıca Logoff script de çalışıyor ve çıkarken işleme alıyor fakat yapmaya çalıştığım işlem aynen şöyle.

TS user ekran görüntülerini kaydediyorum (psr.exe ile)

logon script ile kaydetme başlıyor.

logoff script ile Psr.exe /stop yaparak işlemi sonlandıracağım fakat bu script çalışmadan psr.exe yi kapatmış oluyor.

yani benim bu logoff scriptim bu işlemden önce çalışması gerek ancak bir türlü çalıştıramadım.

ne yapabilirim.

teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 26/05/2015 16:28

Paylaş: