Forum

active directory do...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

active directory dosya yazma izni kısıtlama ..

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
535 Görüntüleme
(@mustafauyar)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

iş yerinde fotoğraf seçilen bir client pc var dosya silmeyi engelliyorum ama fotoğrafları döndürme işlemide engelleniyor yazma izni kısıtlı olduğu için active directory'de bunu yapmam mümkünmüdür ..

 
Gönderildi : 17/07/2013 15:56

(@muratkinay)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Active directory üzerinde bunu sağlayabileceğiniz sanmıyorum. 

Dosya silmeyi engellediğinize dolaylı olarak dosyanın değişimide engellenmiş olur.

Bu olaya birden fazla açıdan bakabiliriz.

Eğer Resmi sadece görsel olarak bakmak için döndürecekseniz kayıt etmiyecekseniz. Resim bakmak için kullandığınız programın temp dosyalarını oluşturduğu dizine tam yetki vermelisiniz. Eğer resimlerin bulunduğu yeri temp olarak kullanıyorsa farklı bir temp klasörü tanımlayabilmeli. tanımlanamıyorsa farklı bir program kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Diğer yandan döndürme işlemini kalıcı olarak yapıyorsanız. resimlerin bulunduğu dizine yazma izni vermelisiniz.

 Diğer yandan eğer mümkünse çok islem yapılıyorsa yazma iznini serbest bırakıp shadowcopy özelliğini kullanarak ve bu özelliğe iyi bir yer ayırırsanız silinen resim dosyalarınıza ulaşmanız ve geri çekmeniz kolay olacaktır.

 

 

 
Gönderildi : 17/07/2013 16:47

(@mustafauyar)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Fotoğrafçıda çalışıyorum fotoğraf ve video arşivi terabaytlarca nas server üzerinde  müşterinin fotoğraf baktığı bilgisayarda dosya silmesi durumunda geri dönüşümü olmayacak bunun önüne geçmek için silme yetkisini kaldırdım fakat bu kezde çekilen 1000 kadar fotoğrafı tek tek kontrol edip döndürmek durumunda kalıyorum nasıl bir çözüm üretebiliriz :S

 
Gönderildi : 17/07/2013 17:01

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Ntfs mantığında arkadaşımızında belirttiği gibi bu işlemi yapamazsınız. Yazan ,değiştiren aynı zamanda siler. Bu işlem için farklı dosya izni uygulayan bir yapıya bürünmeniz lazım. Synology nas kullanıyorum ve üzerinde linux işetim sistemi var. Burada bir paylaşım verip istediğiniz tarz bir hak vermeniz mümkün gibi. Bu ürün alınan model ve disk kapasitesine göre fiyat seçeneği sunuyor. İlginizi çeker ve sorununuzu çözer ise portal üzerinden Ertan Erberk hoca ile iletişime geçebilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 18/07/2013 03:10

Paylaş: