Forum

32 Bit 2003 Print S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

32 Bit 2003 Print Server üzerindeki yazıcıları 64 Bit 2008 Server'a tanımlama problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
470 Görüntüleme
(@HasanYUKSEL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yazıcı sunucumuz 32 Bit Windows 2003 R2 Enterprise üzerinde 50 adet yazıcı yüklü clientlarımız Xp 32 Bit bunlarla ilgili hiçbir sorun yaşamıyoruz ancak yeni Terminal Sunucumuza 64 Bit Windows 2008 R2 Enterprise kurduk. Yazıcıyı TCP/IP üzerinden direk bağladığım takdirde sıkıntı yaşamıyorum ancak çıktı loglarını tutabilmek için Print Server üzerinden bağlamak istiyoruz. Bu şekilde bağlamaya çalıştığımda her seferinde driver istiyor doğru driverı göstermeme rağmen driverı görmüyor. Çözümünü bulamadık.

 İkinci sorum ise Print Server'ı 2008 yapmayı düşünüyorum ancak çok fazla client var ve kendi OU'ma Group Policies basmaya yetkili değilim acaba bildiğiniz bir bat dosyası şeklinde yazılmış kullanıcının yetkisi olan printerı tanımlatabileceğim bir script var mıdır? Paylaşıma atıp kullanıcıların çalıştırmasını sağlayabilirim bu şekilde. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

 
Gönderildi : 09/04/2013 14:34

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4301
Co-Helper
 

Gösterdiğiniz driver yine 32 bit olabilir mi.
Bu tip sunucu-client x86 farklılıklarında sürücüleri sunucu tarafına uygun olarak da eklemek durumundasınız. Ayrıca sorununuz PCL vs driver tiplerinden kaynaklanabilir. Birçok yazıcıda local client harici print server'lara uygun olarak PCL gibi driver'larda yayınlanıyor bunlarla denemeler yapınız. Generic sürücüler ile ise daha farklı problemler yaşanabilir.
Bu konuda benzer bir konu daha açılmış o arkadaş da buraya bakabilir.

İkinci kısım için ise printerları tanımlamaya yarayan bir batch file run as ile yönetici hesabı ile çalıştırılabilir.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 10/04/2013 01:20

(@HasanYUKSEL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sorunumun HP LaserJet 4050 printer ile alakalı olduğunu fark ettim. Diğer printerlar ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum. Universal Driver indirmiştim. Şimdi onu değiştirip yeniden deniycem.

 
Gönderildi : 21/04/2013 19:34

Paylaş: