Forum

WSUS için Comp...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WSUS için Computers Group Oluşturma

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
447 Görüntüleme
(@OsmanTASKIRAN)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Windows 2012 sistemi üzerinde WSUS 4.0 Windows Update Services rolünü kurdum. WSUS sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

WSUS için oluşturduğum group policyde Windows Update ayarları "Computer Configuration" bölümü altında olduğu için user ları etkilemiyor, bilgisayarları bu group policy e dahil edersem bilgisayarları etkiliyor.

 Active Directory altındaki tüm bilgisayarların bu policy den etkilenmesini ancak sunucuların etkilenmemesini etkiliyorum. Sebebide sunuculara ben manuel şekilde update yapmak istiyorum.

Bu amaçla Active Directory de Computers OU su altındaki sunucuları başka bir OU oluşturup oraya taşıdım. Ancak Group Policy de security filtering de Active Directory nin Computers OU sunu seçemiyorum. Domain Computers diye group var ve active directory içindeki tüm bilgisayarları barındırıyor ve domain e join olan herşeyi otomatik olarak buraya ekliyor. Bende aynı şekilde bu tarz group oluşturup domaine join olan tüm PC leri bu gorup altına otomatik ekletebilmem mümkün müdür? Yada daha basiti sunucuları Domain Computers altından başka bir tarafa nasıl kaydırırım ve kaydırırsam ne gibi problemler ile karşılaşırım?

Teşekküler.

 
Gönderildi : 09/04/2013 15:18

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Sunucular Computers altında kalsın. Userlar ve Computerlarını Ayrı OU 'lara dağıtın.

 
Gönderildi : 09/04/2013 17:42

(@OsmanTASKIRAN)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ayrı OU lara dağıtsam ne olacak? User ve şuanki bilgisayarlar zaten ayrı OU larda.

Benim öğrenmek istediğim mesajda açıkça yazdığım gibi: Windows Update ile ilgili ayarlar Computer Configuration sekmesinde ve security filterinde uygulanacak objelerde OU seçtirmiyor. Ya bilgisayar, ya kullanıcı yada grup seçmem lazım. Bu işin olması gerekeni nedir?

 
Gönderildi : 12/04/2013 12:08

Paylaş: