Forum

adc terminallerde a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

adc terminallerde ağdan kopma sorunu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
357 Görüntüleme
(@mhicriozdogan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.

Başlığımla ilgili araştırma yaptım fakat ilgili bir konuya rastlayamadım.

Yapıyı kısaca tarif edecek olursam; 

Bir kurumda 2008 R2 std server 5 fiziksel 5 sanal cal lisanslı serverım var. buna ilaveten 5 de rdp cal ekledik.

Terminallerim Xp.

9 lokal 2 rdp kullanıcısı ile çalışmaktayız.

Switchlerim HP Gbit, Serverim Dell poweredge R710 (4 gb ram)

SQL veri tabanı üzerinden 5 (3 lokal + 2 remote) kullanıcılı Mikro Muhasebe programı çalışıyor.

9 terminalin masaüstleri ve belgelerimi serverın harddiskinde tutuluyor.

Odada klima yok kabin ısısı 24-25C civarında oluyor.

Yaşadığım problem şöyle;

Gün içerisinde sık sık (özellikle öğleden önce) lokal terminaller ağa bağlı olduğu halde sunucu ile veri trafiği kesiliyor. Terminalde ağ bağlantısını onar dediğim zaman yada terminali yeniden başlatınca yeniden erişebiliyorum. Bu sorunu en çok mikro kullanırken hissediyoruz çünkü anlık bir kopma söz konusu olduğundan sql bağlantısı kesilince programı kapatıp açmadan çalışmaya devam edemiyoruz. Sorun terminaller arasında geziyor.

Kablolama v.s. gibi fiziksel bir sıkıntı olmadığına eminim çünkü saatlerce ping attım ya 1 ms den küçük cevap geliyor ya da 1 ms ye eşit geliyor daha uzun bir süre veya cevap gelmediğini de göremedim. 3 tane HP switch arasında1 tanesi bu sisteme bağlı diğer ikisi farklı bir networke bağlı. Switchlerin yerlerini değiştirdim, sunucunun ethernetinin portunu ve kablosunu da değiştirdim. Sorun halen devam ediyor.

Aklıma TCP bağlantı sınırlaması geliyor ama böyle bir şeyin std serverda limiti 10 makinanın trafiğini kaldıramayacak kadar değildir sanırım. Bu sınırlamanın olduğunu ya da yetersizliğin nereden olduğunu nasıl tesbit edebiliriz.

Konudaki yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 18/03/2013 12:20

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

bu gibi sorunlar yalnızca physical layer elementleri (kablo, network kartı) ile ilgili bir durum olmayabilir. aradaki cihazlarınızın loglarını inceleme şansınız yoksa, devre dışı bırakarak, mesela imkan varsa kendinizi direk olarak sunucuya bağlayarak testinizi yaptınız mı?

bu işlemi sunucu üzerinde bir ethernet kartı daha varsa aktifleştirip direk kendinizi buraya bağlayarak yapabilirsiniz. diğerleri kesildiğinde siz devam ediyorsanız iyi fikir verecektir. sunucu odasında biraz soğuk alırsınız [:)]

eğer bu şekilde sorununuz devam etmiyorsa o zaman kablolama veya switch üzerindeki loglara bakmanızı öneririm.

eğer sorun direk bağlamaya rağmen devam ediyorsa, o zaman sunucu üzerinde log kontrolleri yapmanız gerekir. belki de mikro servisiyle ilgili bir sorun vardır.

 
Gönderildi : 18/03/2013 15:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Efe 'nin söylediklerine ek olarak; sunucu üzerinde Dell OpenManage kuruludur, buradan loglara bakabilirsiniz, belki firmwareler ile ilgili bir durum da olabilir.

 

 
Gönderildi : 18/03/2013 16:23

Paylaş: