Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Clustering

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
340 Görüntüleme
(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Cluster yapısı ile sormak istediğim bir iki sorum olacaktı şöyle ki : Makalelerde de incelediğim gibi kurulan cluster servisinde NOD'ları eklemek yeterli mi, bu yapıda load balance şartmı, yoksa direkt nodlar eklenince server'ler direkt tek makine gibi çalışmaya başlarmı bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...

 

 
Gönderildi : 18/03/2013 11:52

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhaba,

Cluster yapmada ki amaç dahil olan tüm makinaların tek makine olarak çalışması değil makinalardan biri ya da birkaçının arızalanması durumunda dahi diğer sunucuların bu yükü üzerlerine alarak hizmet kesintisine uğramamasını sağlamaktır.

Load Balancig işi ise bir hizmetin yine kesintiye uğramamasını sağlamak ile birlikte sunucular üzerinde yükün orantılı bir şekilde dağıtılabilmesini sağlamaktır.

Kurulum açısından cluster ve nlb nin active directory de bir bilgisayar isimleri olması ortak yönleridir. Ancak hizmet verilen sunucuların tek sunucu gibi gözükme işine nlb daha yakındır.

Örneğin Exchange 2010 ortamınızda iki adet Hub+Cas sunucumuz var diyelim. Bunları bir nlb altında topladığımızda nlb cluster adı charray.domainadı şeklinde olacaktır. Burada kullanıcıların Outlook ları hangi makinaya bağlandıklarını bilmezler onlar için sadece nlb adı vardır.

Umarım örnek yeterli olmuştur.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 18/03/2013 13:10

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hakan Can Bey;

Anlatımınız çok faydalıydı, dönüş ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 18/03/2013 14:57

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim, iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 18/03/2013 15:03

Paylaş: