Forum

Windows 2008 Enterp...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2008 Enterprise RPC Problemi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
367 Görüntüleme
(@MuratYAKAR)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

2008 Enterprise çalışan bir sunucu da ;

 

cihaz açılıp login olduktan sonra normalde sağ altta gözüken yerel ağ simgesi üzerinde çarpı var , ancak bu sunucuya ağdan dosya sunucusu olarak erişilebiliniyor ve bu sunucu internete bağlanabiliyor lakin geriye kalan Uzak masaüstü gibi bazı programlar çalışmıyor. sunucuyu kapatıp açtım sorun düzelmiyor. svchost.exe lerden NETWORK olanların process lerini sonlandırarak denemeler yaptım . ağ simgesi bu şekilde gözüktüğünde ağ ve paylaşım merkezini aç dediğimde açılmaya çalışan ekran öylece kalıyor hiç bir şey gözükmüyor ancak NETWORK olan svchost u sonlandırınca ağ ve paylaşım merkezi açılıyor ve hatta services bölümü bile açılıyor ancak bu servisi durdurduğum için hiç bir şey sağlıklı çalışmıyor. işletim sistemi güncellemeleri yapılmıştır. lakin sorun halen daha devam etmektedir. şu anda sistemden ekran görüntüsü bile alamıyorum alır almaz aynı konuya ekleme yapacağım .

 

Bu sorunu nasıl çözebilirim ? 

 
Gönderildi : 12/03/2013 19:57

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

svchostun bazı görevleri vardır, bu yüzden kapattığınızda hatalar almanız normaldir. sunucunuzu güvenli modda başlatarak başlangıçta çalışan uygulamaları kaldırıp virüs taraması yapıp kontrol edermisiniz.

 
Gönderildi : 13/03/2013 02:21

(@MuratYAKAR)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Davut Bey ,

Cevabınız için teşekkür ederim , sistemde herhangi bir virüs kaynaklı sorun olup olmadığı test edildi. SVCHOST u kapatmamın sebebi sorunun nerden kaynaklandığını bulmak . Sunucu normal açılıyor , masaüstü geliyor ve bilgisayar hem internete bağlanıyor hemde clientlar bu makinedeki dosya paylaşımlarına erişebiliyorlar , ancak Remote Desktop gibi bazı uygulamalar için bu sunucuya bağlanamıyoruz SVCHOST un RDP service i çok geç açılıyor yaklaşık 1 saati buluyor . Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz ,

 

Bu soruna bir ek daha yapayım ; sunucu açıldıktan sonra internet explorer açmaya çalışırsanız açılmıyor , mozilla açılıyor mozilladan internete bağlanıyorsunuz ve bir dosya mı indirmek istiyorsunuz , nereye kaydedilecek diye sormadan önce KAYDET seçeneğine basarsanız ekran donuyor ..

 

 
Gönderildi : 13/03/2013 13:38

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Murat bey, sunucuya server 2008 enterprise dvd sini takarak komut satırında sfc /scannow komutunu vererek DLL dosyalarını onarmanız mümkün, bu corrupt olmuş dll var ise onararak arızanın giderilmesine yardımcı olacaktır.

 
Gönderildi : 14/03/2013 16:20

Paylaş: