Forum

AD kurulumu sonrası...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

AD kurulumu sonrası client makinede yapılacak işlemler

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
514 Görüntüleme
(@SerhanYildirim)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar server olaylarında yeniyim. bu konuyla ilgili, http://www.cozumpark.com/forums/thread/373636.aspx şu linkte açılmış bir başlığım var.

 Active Directory tanımlamakla işe başladım. ip sabitledim, AD kurulumunu yaptım ve bir bilgisayar tanımladım server a. AD Users and Computers altında bilgisayarı görebiliyorum. Fakat bu aşamadan sonra ne yapacağımı bilemedim.

 Sorum şu; client olarak tanımladığım bilgisayarda herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? yani client bilgisayar eskisi gibi oturumunu açıyor ve sanki server yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor. client bilgisayarda ip sabitleme, bilgisayar ismini/çalışma grubunu değiştirme vb. işlemleri var mıdır? veya yapılması gerekenler nelerdir? Bir de ayrıca tanımladığım bilgisayar bir notebook. bağlantının kablolu veya kablosuz olması fark ediyor mu, bunun ekstra bir ayarı daha var mıdır? 

 teşekkürler. 

 
Gönderildi : 09/03/2013 18:50

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4302
Co-Helper
 

Tabi ki client'ın domain'e üye olması gerekir. Buradan mantığını kavrayabilirsiniz.
http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/10/26/active-directory-makaleleri-client-bilgisayarlarin-domain-e-katilmasi-b-l-m-8.aspx

Ekran görüntülerinde gördüğünüz işlemler ile sunucuya erişememe, domain üyeliği noktasın da sorun yaşarsanız forum da DNS ilgili konulara bakınız dns erişimi problemi ile domain'e dahil olamama konusunda bir çok konu yer aldı.
Kablosuz, kablolu bağlantı fark oluşturmaz sunucu ile aynı gateway de olması yeterlidir.
Bence sıralı bu işlemler ile ilgili internet den pdf şeklin de kitaplar bulabilirsiniz yada Windows Server kitapları var 2003 vs sürüm farksız onları okuyun ve adım adım uygulayın madem meraklısınız. 🙂

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 09/03/2013 21:21

Paylaş: