Forum

Task Scheduler shut...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Task Scheduler shutdown (Belli bir bilgisayar gurubunun shutdown ettirmeme)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
887 Görüntüleme
(@OZGURSENTURK)
Gönderiler: 102
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

Gpo ile ayarlamış oldugum shutdown komutunu belli bir bilgisayarlara yaptırmamak istiyorum.Nasıl yapabilirim.(Mesala A ve B bilgisayarı restart olmayacak )

 
Gönderildi : 24/12/2012 14:29

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,

 Öncelikle Remote Shutdown işlemini default olarak sadece Administrators grubunun üyelerinin yapabildiğini belirtmek isterim. Yani uzaktan kapatmak istenen makinenin Administrators grubunun üyeleri olanla bu işi yapabilir. 

--GPO Yontemi İle Uzaktan ShutDown Komutunu Cok Sayida Bilgisayar İcin Devre Dışı Bırakmak

Eğer hiç kimse  belli bilgisayarları remote shutdown edemesin derseniz, bu bilgisayarları Active Directory icerisinde bir OU altina koyun.

Daha sonra bu OU'ya bir GPO baglayin. Bu GPO icerisinde de Policies --> Windows Settings --> Security Settings altında User Rights Assignments kısmına gelin. Force shutdown from a remote system ayarina cift tiklayin. Listede Administrators grubunu goreceksiniz. Remove ile bu listeden kaldirin. Eger uzaktan shutdown yapmasini istediginiz ozel bir kullanıcı hesabi ya da grup varsa Add ile sadece onu da ekleyebilirsiniz. Biz hic kimse kapatmasin dedigimiz icin listeyi bos biraktik.

OK ile onaylayin. 

İlgili makineleri restart edince yapilan GPO ayarinin etki etmesi ile artik uzaktan shutdown ozelliginin etki etmedigini goreceksiniz.

 

Lokal Makinede Uzaktan ShutDown Komutunu Devre Dışı Bırakmak:

Bu islemi GPO yerine tek bir makinede yapmak icin secpol.msc ile Local Security Policy acip yine User Rights Assignment altinda yukaridaki ayari kullanarak listeden Administrator kaldirabilirsiniz.

 Ya da komut satırından asagidaki komutla ilgili registry ayarini degistirerek remote shutdown kapatabilirsiniz.

cmd /c reg add “hklm\software\microsoft\windows nt\currentversion\image file execution options\shutdown.exe” /v Debugger /d “Disabled”

Lokal Makinede Uzaktan Gönderilen ShutDown Komutunu Sonlandırmak: 

 Ayrica herhangi bir anda uzaktan böyle bir shutdown gönderilirse zaten o bilgisayarda calisan kullaniciya shutdown olacagi ile ilgili mesaj gelecektir. Shutdown.exe -a ile shutdown komutunu sonlandırabilirsiniz. 

 Tabii bu yontemler lokal icin gecerli. Yukarıdaki GPO yontemi ile siz uzaktan Shutdown yetenegini GPO'dan tamamen kapatabilirsiniz.

 

 Bilginize,

 Mesut ALADAĞ

 

 
Gönderildi : 24/12/2012 15:48

Paylaş: