Forum

Windows server doma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows server domain Senkronize hatası

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
490 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

3 ay önce kurmuş oldugum Windows server 2008 domain makinam var.Domain kurduktan sonra backup amaçlı olarak ta yeni bir makina kurup ikisi arasında senkronize ettim.Bunda 2 hafta önce ne oldugunu anlamadıgım sebepten dolayı backup 'ta tutulan bazı ayarları görmeye başladı.Bunlar Domain users gibi.Asıl domain makinamı incelediğim de netlogon servisi pause konumuga gelmiş durumda .Backup için kurudugum makinada ise netlogon servisi start konumunda.Ben backup amaçlı tuttugum makinayı devre dışı bırakmak istiyorum ama devre dışı bıraktıgımda ise asıl  domain makinan da  domain users 'da bulunan kullanıcılar ve gruplar silinmekte ve sadece ilk kurdugum zamandaki kullanıcılar gözükmekte.

 

Bunu sebebi ne olabilir.Veya backupta tutulan usersları asıl domain makinama nasıl taşımalıyım. 

 
Gönderildi : 02/11/2012 16:19

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

netlogon servisini çalıştırdıgınızda userlar eşitlenmiyormu peki ??

 

eğer cevap hayir ise guncel server sizin backup olarak kurdugunuz şeklinde gorunuyor 

eski serverinizden ad yi kaldirip tekrarvarolan domaine yeni bir dc olarak eklerseniz tekrar kullanıcılarınız senkronize olur sanırım 

 
Gönderildi : 02/11/2012 16:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Asıl domain makinanda netlogon servisini çalıştırdıgımda eşitleme yapmıyor.Backup makinandakini görüyor.

Backup makinandaki ad mi kaldırmam lazım.Kaldırırsam domain userslarım silinmez mi? 

 

 
Gönderildi : 02/11/2012 16:48

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Bunun sebebi FSMO rolleri ile alakalı gibi duruyor. FSMO rollerini kurduğunuz eski server birşekilde üstlenmiş olabilir. roller üzerinde id denen kavramlar vardır. ve serverlar sürekli bir birlerinin id sine bakarak bir birlerini eşitlerler. FSMO rollerini araştırıp inceleyin, yapınıza uygun şekilde rolleri dağıtmanız sorunu çözeceğine inanıyorum.

 

örnek olarak scheme,rid,infrastructure i güncellemeleri göndericek server üzerinde pdc ve domain name master i diğer server da tutacak gibi..

 
Gönderildi : 03/11/2012 02:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Şunuda demek istiyorum backup sunucunda grup policy management açılmamakta.access deny hatası vermekte.Services 'lerden Kerberos Key Distribution Center  stop konumuda getirdiğinde normal ilk kurdugum domain deki policy ayarlarını almakta.

 
Gönderildi : 05/11/2012 19:52

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Gerekli yedeklerinizi aldıktan sonra Çalışmasını istediğiniz server üzerine tüm rolleri aktarabilir misiniz ? daha sonrasında serverları yeniden başlatarak bir süre beklemelisiniz. serverlar bir birlerini rollerden haberdar edecektir. sonrasında herhangi bir sorun kalmayacağı inancındayım.

 

http://www.petri.co.il/transferring_fsmo_roles.htm

 
Gönderildi : 06/11/2012 11:11

Paylaş: