Forum

W2K8 R2 file server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

W2K8 R2 file server Uzerinde Excel 2010 hatası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
372 Görüntüleme
(@ArtunARPA)
Gönderiler: 68
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Mehaba,

 Dha once birçok defa tartışıldı ancak ben yinede sormak istiyorum. Windows 2008 R2 file serverımız var.Kullanıcılar Windows 7 ( 64bit ) Prof istemcilerle paylaşımdaki excel dosyalarına bağlanıyorHer kullanıcının share klasoru Map drive edilmiş durumda. Belirli bir yavaşlığın yanı sıra son zamanlarda ilginç bir sorun baş gostermeye başladı.

Kullanıcı paylaşımdan bir excel açıyor, dosya açık ( hiçbir işlem yapmadan ) iken belli bir sure bekliyor ( 1 saat kadar ) daha  birşeyler yapıp kaydet dediği zaman bu dosya başkası tarafından kullanılıyor  uyarısı alıyor Aynı dosyanın üzerine kayıt işlemi başarz olduğundan save as ile farklı bir isimde kayıt edebiliyor. Yaptıklarım.

1-office yeniden yuklendi.

2-Antivirus programı kaldırılıp denendi.

3-R2 üzerinde butun file and storage Mgt üzerinden açık bütün oturumlar sonlandırıldı..

 Ancak sorun devam etmekte.Sizce sorun ne olabilir.

 
Gönderildi : 06/07/2012 19:49

(@serkanates)
Gönderiler: 1288
Üye
 

Ben 3ncü maddeye biraz takıldım. İstemci1 paylaşımdan bir excel dosyası açtığında bu dosyayı kilitler, istemci2 aynı dosyayı açmak istediğinde bu dosyanın başka bir istemcide açık olduğuna dair uyarı alır (Excel dosyası paylaştırılmış modda açılmamış ise). Ancak sunucu üzerinden kullanıcının oturumu sonlandırıldığında dosya kilidinide kaldırmış oluyorsunuz, bu durumda istemci2 dosyayı açıp kilitler ve istemci1 bahsettiğiniz senaryodaki gibi kayıt işleminde başarısız olur. 

Storage Management üzerindeki oturumlara sizden başkası müdahale edebiliyor mu ? Bu noktaya odaklanmanızı ve oturumun ne zaman sonlandığını ve sebebini araştırmanızı tavsiye edeceğim. 

 
Gönderildi : 07/07/2012 18:35

Paylaş: