Forum

Group Policy, Organ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Group Policy, Organization Unit, Grup

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
2,008 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


Ben bu ucunun tam olarak neyi ifade ettigini ve birbirleri arasindaki baglantiyi ogrenmek istiyorum. bu konuda bana yardimci olabilecek birileri varmidir.


1-Group nedir? 


2-Group Policy Nedir?


3-Organization unit nedir?


4-Aralarindaki baglanti nedir?


Ben birseyler biliyorum ama yeterli oldugumu dusunmuyorum. 


Bildiginiz bir link felan varsa verebilirseniz cok memnun olurum.


Ilgileriniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

 
Gönderildi : 28/07/2008 13:20

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


Bugra bey


Kusura bakmayin hemen hemen bu kadar biliyorum. Benim Sorunum bunlarin arasindaki baglanti nedir. Group nedir? Organization Unit Nedir? Group policy ile bunlarin arasindaki baglanti (bunu bilmiyorum) nedir.


Ben bunlari ogrenmek istiyorum. Bunlar bana sorulacak onun icin calismam gerekiyor. Zamanim az


Bir an once ogrenmem lazim


ilginiz icin tesekkurler.

 
Gönderildi : 28/07/2008 14:56

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Organization Units için http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/04/02/windows-server-2003-zerinde-active-directory-kurulum-ve-al-ma-mant.aspx nu makaleyi inceleyebilirsiniz.

 Group Policy için http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/06/05/group-policy-gpo.aspx bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 28/07/2008 15:13

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


kısa kısa cevap vermeye çalışalım;


1) Group : ister active directory olsun ister local bir pc olsun biz sistemlerimizde gerek izinlemeler için gerekse sistem yönetimimiz daha da kolaylaştırmak için gruplar oluştururuz. ilgili gruplara belirli haklar verebiliriz. farklı gruplar vardır...


2) Group Policy : Kurumunuzda belirli başlı güvenlik ilkeleri uygulamanıza olanak tanıyan bir yapıdır. Örneğin bilgi teknolojileri sisteminizde USB disklerin kullanımını yada CD-ROM disket gibi sürücülerin kullanımını yasaklayabilirsiniz. Kısacası tamamen kullanıcı değerlerini yönetmek ve ipleri elimizde tutmak için kullanabileceğimiz süper bir yapıdır.


3) Organizational Unit : Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve yine sistem yönetimimizde bize bazı kolaylıklar sağlayan ayrıca Group Policy ilkelerinin de OU bazlı uygulanmasını sağlayan bir yapıdır. detaylarda çok şey var yazmakla bitmez. örnek sizin şirkette departmanlar var. muhasebe, bilgi işlem, pazarlama, insan kaynakları, idari işler, finans vs vs. siz isterseniz bunların hepsini ayrı ayrı Organizational Unitler altında tutabilirsiniz.


4)Aralarındaki bağlantıya gelince ise ; yukarıdaki açıklamaları okuduktan sonra aralarındaki bağlantıyı da anlamış olmanız gerek.


teşekkürler iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 28/07/2008 16:53

Paylaş: