Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

File server

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
836 Görüntüleme
(@MusaCaglar)
Gönderiler: 144
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Filer server 2008 üzerinde kullanıcı bazlı yetkilendirme yapıyorum. Excellde kullanıcılar ve klasörlerin olduğu yetki matrisi oluşturmak istiyorum. Bunun için hangi kullanıcının hangi klasörde yetkisi olduğunu sistem üzerinde görebiliyormuyum yoksa tek tek klasör bazında mı bakmam gerekiyor ? ya da sizler bu tür yetkiendirme şablonunu nasıl yapıyorsunuz ?

 
Gönderildi : 14/04/2012 12:36

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

ben genel bir izin şablonu tüm sistemde etkin zaten.

Bunu uygulayıp bunun dışında farklı olan klasörler için farklı yetkileri tanımlıyorum.

tek kullanıcıdan tüm klasörleri göremezsin  belki bunun için bir araç vardır. araştırmak lazım ama buda zaten tüm diski taraması gerekecek her kullanıcı için bilmem ne kadar efektif olur?

 
Gönderildi : 14/04/2012 15:48

(@serkanates)
Gönderiler: 1288
Üye
 

Merhabalar,

NTFS  ile bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Ancak yetkilendirme şablonunuz oluşturduğunuz ana paylaşım dizininde aşağıya doğru ne kadar derine inerse yönetimsel açıdan zorluklar başlayacaktır. Dizinlere/dosyalara kullanıcı erişim izni yerine oluşturacağınız gruplara erişim izni vermek yönetiminizi kolaylaştıracaktır. Aşağıda örneklemeye çalışacağım;

+ PAYLAŞIM (Yetki : Domain Users)
++ Belgeler (Yetki : Domain Users) 
+++ Muhasebe (Yetki : 
Domain Users - Sadece Klasör)
++++ Muhasebe Genel (Yetki : Muhasebe Genel Group [salt], Muhasebe Group [tam]) 
++++ Faturalar (Yetki : Muhasebe Group)
+++ Satınalma (Yetki : Satınalma Group
 - Sadece Klasör) 

++ Programlar (Yetki : Programlar Group - Sadece Klasör)
+++ Puantaj (Yetki : Puantaj Group)
+++ Diğer Program (Yetki : Diğer Program Group)

Bu örnekten hareketle muhasebe dizininine tüm "domain users" erişebiliyor ancak içindeki klasörleri (Muhasebe Genel, Faturalar) görüntüleyemiyor. "Muhasebe Genel" klasörüne salt erişecek kullanıcıları "Muhasebe Genel Group", tam erişecek kullanıcıları " Muhasebe Group" gruplarına üye yaparsınız. Muhasebeninde herkezin görmesini istediği dosyaları bu klasörde çalışmalarını istersiniz. Kullanıcı sayınızı bilmiyorum ama çok kişi bazlı isteklere cevap verirseniz başlangıçta olmasa da sonradan yetkileri yönetmek sıkıntı olabiliyor. Mutlaka erişim izinleri ile ilgili bir prosedür oluşturun ve yetkilendirmeyi IT üzerinden ilgili klasörün departmanının yöneticisinin onayını alarak (mail yada antetli form) yapın. Aksi takdirde ileride "bizim dosyalarımızı şu kişiler neden görebiliyor ?" sorusuna cevap veremeyebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 14/04/2012 16:09

Paylaş: